Угљевик: Помоћ дјеци са посебним потребама

Удружење жена “Рудар” из Угљевика заједно са начелником општине Угљевик Василијем Перићем додијелило је помоћ дјеци са посебним потребама. Помоћ је  добило 31 дијете са подручја те општине.

Република Српска 11.09.2020 | 18:33
Угљевик: Помоћ дјеци са посебним потребама

Удружење жена “Рудар” из Угљевика покренуло је хуманитарну акцију прикупљања средстава за помоћ онима којима је она најпотребнија. За помоћ дјеци са посебним потребама овом приликом обезбијеђен је износ од 12.100 КМ.

“Ми из Удружења смо данас одлучили да за четрнаестеро дјеце издвојимо суму од по 500 КМ, а за њих седамнаесторо суму од по 300 КМ. Овом данашњом расподјелом средстава наша акција се не завршава. Жене из Удружења ће и даље да раде и прикупљају средства која је бити подијељена у сврху лијечења или било које друге помоћи”, објашњава Јелена Спасојевић, предсједник Удружења жена “Рудар”.

Највећи међу многобројним донаторима је општина Угљевик. Начелник те општине Василије Перић изразио је захвалност женама из Удружења “Рудар” на свакодневној љубави, пажњи и посвећености раду.

“Изузетно је важно да помажемо онима којима је помоћ потребна. Ту је улога наших мајки, бака и наших сестара велика, огромна. Још једном хвала нашем Удружење жена “Рудар” Угљевик. Ми ћемо као општина, као локална самоуправа и у наредном временском периоду наставити да помажемо све овакве активности и акције”, рекао је начелник општине Угљевик Василије Перић.

Породицама дјеце са посебним потребама у ова тешка времена свака помоћ добро дође. Због тога су, кажу захвални свима који им помажу.

“ Наша породица броји седам чланова. Моја кћерка је дијете са посебним потребама и она је добила ове паре. Она добија дјечији додатак, али је и ово сад добродошло. Нама то много значи”, каже Сакиб Чорић из Јањара код Угљевика.

Из локалне самоуправе и Удружења жена “Рудар” из Угљевика поручили су да ће наставити своје акције, с циљем не само помоћи него и развоја осјећаја припадности код најосјетљивих категорија у заједници.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Постено

11.09.2020 20:06

Злоупотреба дјеце у политицке сврхе.Јадно и тузно.

ОДГОВОРИТЕ