Ово су приоритети будуће црногорске владе

У емисији подгоричке телевизије "Начисто са Петром Комненићем", коју је преносила БН ТВ, побједници парламентарних избора Здравко Кривокапић - "За будућност Црне Горе", Алекса Бечић - "Мир је наша нација" и Дритан Абазовић - "Црно на бијело, говорили су о промјенама које ће услиједити након 30 година владавине ДПС-а Миле Ђукановића.

Република Српска 04.09.2020 | 07:52
Ово су приоритети будуће црногорске владе

-Чекали смо 30 година на промјену власти у Црној Гори. Послали смо добру поруку региони, побиједили смо некога ко је сматран непобједив. Вратили смо суверинитет грађанима,поручио је Дритан Абазовић,носилац листе “Црно на бијело”.

-Заборавимо што је било и окренимо се оном што нас чека. Политичар ничим не смије да наруши мултиетнички став. Можете опозицији да приписујете било шта, али све што нас дијели нама није блиско", поручио је Здравко Кривокапић - "За будућност Црне Горе" и додао: 

-Најбољи треба да буде премијер. Критеријуми морају да буду јасни,а свака политичка калкулација у овом тренутку није добронајмјерна, поручио је Кривокапић и додао је да треба направити систем који неће зависити од једне партије и једног човјека. Кривокапић је рекао да се врло брзо треба очекивати мандатар.

-Не мијењамо спољнополитички курс, алими не можемо мијењати увјерења људи. Жао ми је што смо нарушили односе на свијету. Нас велике геополитичке игре не треба да интересују. Да са свим сусједима имамо најбоље односе, али да се водимо нашим националним интересима", рекао је Абазовић, додајући да сигурно има људи што им није драго што је Црна Гора независна.

Он је рекао да "навијада Београд и Приштина пронађу најбоље рјешење".

-Имамо намјеру да радимо у складу са Уставом и законима. Са три петине, односно 49 посланика треба да се изабере врховни државни тужилац. То сад више не зависи од ДПС-а. Имају друге партије, математика показује да се може без ДПС-а", рекао је Алекса Бечић из "Мир је наша нација", и додао је да је борба против криминала и корупције судбоносна за државу,не мјењајући спољноплитички курс.

-Ако ми будемо ефикасни и одлучни да се обрачунамо са криминалом, наћи ћемо начине. Под хитно морамо да смијенимо директора Управе полиције и да изаберемо директора АНБ-а. Нећемо дозволити да нас малтретирају особе које су чувале корупцију на штету грађана Црне Горе и буџета", поручио је Абазовић.

Алекса Бечић поручио да ово није проруска, просрпска ни проалбанска, ово је процрногорска власт. Да коначно урадимо нешто велико за наше друштво. Нека побиједи, мир, стабилност, нека побиједи  Црна Гора.
Поруку је имао и Абазовић. 

-Нисмо ми у кризи због короне већ због лоших економских одлука посљедњих 30 година. Ова земља има велике могућности. Први циљ стабилизација јавних финансија, а дугорочно мислим да можемо да будемо значајно високог животног стандарда. Промјена власти ће бити добра за стране директне инвестиције. Овдје многи нису могли да раде због високе корупције... Чека нас тешка и наредна година јер треба да вратимо огромна средства.... Морамо да сачувамо постојећа радна мјеста и помогнемо малу и средњу привреду... Грађани будите релаксирани, притисци су мало већи лично на мене и опцију којој припадам. Очи јавности и региони упрте највише на нас. Нећемо урадити ништа што је милиметар на штету националних интереса Црне Горе", рекао је Абазовић.

Позвао је грађане "загрлите једни друге и нека побиједи грађанска Црна Гора".

Представници Демократске партије социјалиста и Бошњачке странке нису се одазвали на позив за учешће у емисији.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дзоо

04.09.2020 07:08

Ма ајде Медојевиц и ови вец крецу на русење опозиције као и увек свесни су ако попусте никад висе неце добити неку функцију да 30 година пљацкају као и Мило лепо им а нису одговорни!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

04.09.2020 07:50

Сад треба све који су се огријешили о Државу у бувару било је и вријеме.Још Мило држе конце у судству полицији царини итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

будуцност

04.09.2020 08:01

Ови људи ако изгурају ову економску платформу и задрзе овакав искрен медјунационални однос, а посаљу багру у затворе има да се селим доље јер це то бити најпросперитетнија земља у овом дијелу Европе.

ОДГОВОРИТЕ