Драма: Побјегао оптуженик испред суда у Сплиту

Бранимир Чалета из Виновца у Хрватској, којем се јутрос судило због убиства Украјинке Гане Китаеве, која је била у осмом мјесецу трудноће, побјегао је правосудним полицајцима испред Жупанијског суда у Сплиту.

Регион 02.09.2020 | 17:08
Драма: Побјегао оптуженик испред суда у Сплиту

Иако је на рукама имао лисице, успио је некако да побјегне, бјежећи преко паркинга у близини суда и то баш када су га хтјели да га уведу у "марицу" правосудне полиције.

- Након што је расправа завршена правосудни полицајци су га извели изван зграде суда и приликом уласка у правосудни комби, оптуженик за тешко убиство Бранимир Чалета је побјегао. Пуцало се у знак упозорења. Управа за затворски систем је надлежна за све даље информације - казао је Динко Мешин, портпарол жупанијског суда, преноси "Јутарњи лист".

Како је објавила полиција, Чалета је одјевен у мајицу кратких рукава на плаво-бијеле пруге, фармерице и патике. Висок је око 180 центиметара и слабије је тјелесне грађе.

- Молимо грађане ако уоче наведеног мушкарца да одмах обавијесте полицију на 192 - апелују из сплитске полиције.

По дојавама грађана, виђен је у близини Турске куле, а најмање 15 полицајаца управо претражује то подручје, кроз шуму према простору Бродосплита.

Антонела Лолић, портпаролка ПУ сплитско-далматинске, казала је да је проналазак Чалете примарнни задатак полиције у овом тренутку, пише Далмација Данас.

– На терену су све расположиве снаге. У овом тренутку не би било сврсисходно открити где је тачно полиција и што тачно радимо. Циљ нам је да пронађемо мушкарца и то ћемо радити док га год поновно не доведемо у затвор – закључује Лолић.

Како незванично сазнаје 24сата, полиција је пронашла његове одбачене лисице.

(Блиц Јаков Пркић/Цропиx)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Милан

02.09.2020 15:48

Хе хе, још успио и лисице одбацити, а успио побјећи толиким полицајцима. Кад они немогу потрчати ни 20 метара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран Ба

02.09.2020 15:49

Ти бјежи а ми те као гонимо...и нема га више...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

02.09.2020 19:15

Све је то договор судских полицајаца и осуђеникаи његове породице

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

03.09.2020 10:03

СВАКАКО..