Британски медији о изборима: Тежак ударац Ђукановићу

Британски медији извјештавају о парламентарним изборима у Црној Гори, уз оцјену да је Демократској партији социјалиста црногорског предсједника Мила Ђукановића задат тежак ударац.

Регион 31.08.2020 | 13:28
Британски медији о изборима:  Тежак ударац Ђукановићу

Би-Би-Си пише да непотпуни резултати јучерашњег гласања показују да ће прозападни ДНС, који је освојио највише гласова и који је на власти 30 година, можда имати проблема у формирању нове владе и да би могло доћи до прве промјене власти гласањем.

Британски медији напомиње да је главна опозициона коалиција "За будућност Црне Горе" по проценту гласова веома близу ДПС-у.

Осим тога, Би-Би-Си наводи да је предизборна кампања била обиљежена великим подјелама, између осталог и у вези са Српском православном црквом.

- Ђукановић је сам одлучио да се супротстави СПЦ, чиме је дао шансу противницима да кажу како је Бог на њиховој страни - пише Би-Би-Си и додаје да је, вјероватно, "умијешаност Цркве допринијела великом одзиву грађана", који је на овим изборима 75 одсто.

Ројтерс је објавио да би "просрпска влада могла да приближи Црну Гору Србији и Русији", али да се не очекује да земља иступи из НАТО и одустане од покушаја да се придружи ЕУ.

Британска агенција подсјећа да су лидери опозиције и борци за људска права у више наврата оптуживали Ђукановића и ДПС да воде земљу као сопствени корумпирани посјед, уз повезаност са организованим криминалом.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

А

31.08.2020 12:34

пука је ко ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

31.08.2020 12:36

Није пао Ђукановић пао је премијер Марковић и како стоје ствари на његово мјесто највјероватније долази Албанац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мë схнет

31.08.2020 16:58

На здравље. Дај Боже да буде тако. Дритон је заиста свјетло (Дрита=алб свјетлост). Велики поздрав Улцињу и независној ЦГ!

ОДГОВОРИТЕ