Милић: Алекса Бечић добро освјежење у Црној Гори

Директорка Центра за евроатланске студије Јелена Милић рекла је да ће око избора у Црној Гори који се одржавају сутра "пасти маске".

Регион 29.08.2020 | 09:45
Милић: Алекса Бечић добро освјежење у Црној Гори

Она је за телевизију Прва рекла да се много тога доброг десило у Црној Гори "за вријеме Мила Ђукановића".

"Чини ми се да је Алекса Бечић добро освјежење на политичкој сцени Црне Горе", оценила је она и додала да је ЦГ потребан коректив попут њега.

Она је навела да је неприхватљиво како се споран Закон о слободи вероисповести у ЦГ брани, те да је Центар који води реаговао поводом тога још у јануару.

Милић је рекла да је Црна Гора имала огромно непријатно искуство са мијешајем у унутрашње ствари и изборе.

"Могу да разумијем да постоји једна врста антагонизма према свему томе. Али се надам да ће и пренос или останак власти бити на легитиман и легалан начин", рекла је она.

Она је рекла да око избора у Црној Гори долази до тога да падају маске и да долази до тога да се тотално непримјерено критикује све што долази из Србије или има везе са православљем.

Додала је да се залаже за чланство Србије у НАТО, али да то што је ЦГ чланица тог савеза, не аболира је од тога да има проблеме у процесу евроинтеграција, са корупцијом и слично.

Говорећи у састанку у Вашингтону Београда и Приштине, Милић је рекла да се предвиђају успјеси које је тренутна америчка администрација постигла у југоистоној Европи и на Блиском истоку.

"Садашње тензије између Турске и Грчке неће проћи без још једног смиринвања које може доћи само од стране САД", оцијенила је Милић.

Она је рекла да у Србији не постоји никакав консензус власти, опозиције и цивилног друштва.

"Ако имате наводно продемократску и проевропску опозицију, па како евентуални споразум који би приближио Србију САД не би водио у том правцу", упитала је она.

Милић је рекла да разумије да су ово тешки преговори за српску страну, без обзира што ће се само причати о економији.

(Б92) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Адвокат

29.08.2020 08:02

А што Србадију сврби Црна Гора, не могу Срби прежалити двадесети вијек никако

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

29.08.2020 08:27

Па у цему је разлика измедју Србије и Црне Горе односно Срба и Црногораца.Када је проблем у Србију одмах казу да се други мијесају у Србији,а када је проблем у Црној Гори онда се опет неко други мијеса.Проблем су резиму Србије и Црне Горе и не мозете се ријесити примитивизма корупција непотизам то је проблем и у Србији и Црној Гори диктатура накарадни систем.

Name

Мирко

29.08.2020 09:32

Што се србадије тиче Београд је главна дестинација у овом дијели свијета, а у те ваше паланке дође само ко залута.

Name

ОТАН/НАТО

29.08.2020 11:17

Јелена Милић = Ана Тришић-Бабић, или обрнуто! Душе које су нас продале!

ОДГОВОРИТЕ