Пропусти градских власти коштају грађане Бањалуке

Због несмотрености градских власти у Бањалуци, које су покренуле радове на локацији на којој нису ријешени имовинско-правни односи, већ шест мјесеци је затворена прометна саобраћајница, која повезује Источни и Западни транзит у Улици Ивана Горана Ковачића, саопштено је из Градског одбора Српске демократске странке Бањалука.,

Вијести 29.08.2020 | 08:51
Пропусти градских власти коштају грађане Бањалуке

Члан Градског одбора СДС Бањалука Саша Ловрић каже да због грешке власти предуго испаштају становници овог дијела града, који морају да трпе саобраћајни колапсе који су постали уобичајени, поготово у ударним терминима када радници одлазе и враћају се са посла.

„Након што је кружни ток, на који се веже ова саобраћајница, завршен за очекивати је било да и ова улица буде пуштена у промет, међутим то се није десило“, појаснио је  Ловрић.

Упозорио је да су слични спорови везани за имовинско-правна питања у којима град Бањалука излази као поражена страна постали правило, а не изузетак и упитао шта раде правне службе у градској администрацији.

 „Само у једном случају град је морао да плати 400 хиљада КМ одштете због тога што у улици Бранка Поповића изведени радови на земљишту које није било у власништву града“, рекао је Ловрић.

За Жељка Раљића, члан Градске организација СДС Бањалука, је нелогично да град затвори овако прометну саобраћајницу и да радови на њој стоје неколико мјесеци.

Он је упозорио да се са почетком школске године могу очекивати још веће гужве и апеловао на надлежне да у што скорије вријеме омогуће нормално одвијање саобраћаја у овом дијелу града.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Кум

29.08.2020 07:24

Како је некад садасњи високи функционер снсд-а рекао то је Република Сумска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душко

29.08.2020 08:05

Мрш ђубрад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиа

29.08.2020 08:39

Али кад драско узме власт у руке висе неце бити пропуста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

29.08.2020 10:15

Није битно ко це узети власт, само да не лаже и краде као ова багра на власти.

Name

Радован

29.08.2020 09:25

Ма то они исплате па подијеле пола пола људи моји па зар вам то још није јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобан

29.08.2020 09:29

Каки имовински односи додик и радоциц укњизили су цјелу републику српску на њи и њxове сараднике који само знају климат главом какоим додик диригује

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мркоњић Град

29.08.2020 09:41

У Мркоњић Граду трг који је грађен прије 10 година од стране главног финансијера СНСД, фирме ЗИД АРТ је недовршен, али се и распада. Тако је и са игралиштима за дјецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

29.08.2020 11:46

Да будемо фер, кружни ток је у надлежности града, а та саобраћајница није... међутим требало је о томе раније мислити. Направили су овом глупошћу велику гужву на првом сљедећем одвајању са транзита у улицама које немају тај капацитет.

ОДГОВОРИТЕ