Гдје се крију убице Дамира Остојића Шијана?

Дамир Остојић Шијан ликвидиран је 31. аугуста 2018. године, док је његова супруга Сандра Јошић тада тешко рањена.

Република Српска 25.08.2020 | 08:12
Гдје се крију убице Дамира Остојића Шијана?

Ближи се друга годишњица убиства Дамира Остојића, званог Шијан (42), који је ликвидиран у мафијашкој сачекуши поред своје куће у Бањој Луци, док је његова супруга Сандра Јошић тада тешко рањена. Овај случај и даље се води као нерасвијетљен.

Заштита истраге

У Тужилаштву РС је речено да се интензивно ради на откривању трагова и починилаца овог кривичног дјела.

- У овој фази поступка, с циљем заштите истраге, више информација не можемо износити, појаснили су у Тужилаштву.

Остојић је, подсјетимо, убијен 31. аугуста 2018. Убица га је сачекао у Козарској улици, у бањалучком насељу Кочићев Вијенац. Вјероватно је био сакривен иза дрвета и пуцао је код раскрснице у моменту када је Остојић наишао теренцем и успорио како би скренуо према кући.

Детаљним прегледом терена тада је закључено да је нападач послије крвавог пира побјегао у оближњи шумарак, који ову улицу дијели од Улице Боланог Дојчина. У грмљу је, наиме, пронађен свјеж људски траг.

Очигледно је да је убица знао да супружници ту ноћ нису били код куће те које је вријеме најбоље да их сачека и запуца. Не искључује се ни могућност да је нападач имао и помагаче, који су му након крвавог пира помогли да побјегне.

У међувремену, Тужилаштву су просљеђиване кривичне пријаве против Стефана Самарџије, Срећка Трифковића и Милоша Обрадова с Пала. Њима се на терет ставља да су као чланови криминалне групе учествовали у организовању и припреми злочина. Сви су у више наврата саслушавани у Тужилаштву и полицији.

Међутим, и поред овога истрага није окончана и води се као нерасвијетљена, јер како се незванично сазнаје, Тужилаштво нема доказе ко је из аутоматске пушке изрешетао аутомобил у којем је био Остојић.

Убиство сарајевских полицајаца

Осумњичена тројка веже се за чланове аутомафије с Пала и у почетној фази истраге доведена је у везу с крађом Шкоде Октавије, која је кориштена у Шијановом убиству.

Сумња се да је Самарџија критичне ноћи Октавијом, која је украдена у Сарајеву 27. јула 2018, довезао убицу до Козарске улице у близини Шијанове куће и чекао га у возилу. Након злочина убицу је одвезао на непознату локацију, а возило је пронађено запаљено у шуми у селу Шешићи, код Горње Пискавице.

Исте осумњичене сарајевска полиција је довела у везу с убиством сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића. Срећко Трифковић и Милош Обрадов по том основу су већ били притворени, а чим су пуштени на слободу, поново су ухапшени на захтјев МУП-а РС-а због истраге Шијановог убиства.

(Ослобођење.ба) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Радован

25.08.2020 07:51

Нису они болан за откривање већ за заташкавање то одлично раде.Нису ни дорасли криминалцима. Јесу за искакање иза дрвета са знаком стоп полиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Радован

25.08.2020 13:42

Браво, све је тако! Нису способни ни иза дрвета.

Name

Андриц

25.08.2020 20:47

Фино сву тројицу осудис на по 40 год,ако не зеле пропјевати.Ако пропјевају,обецас им фер и постено судјење.И ту је крај прице...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сестра

06.04.2022 15:00

СВЕ ДО САДА НАПИСАНО О ДАМИРУ ЈЕ ОЧИТО НАВОДЈЕЊЕ НА ЗАТАШКАВАЊЕ! ДАМИР НИЈЕ УБИЈЕН 31.08.

ОДГОВОРИТЕ