Двије земље ставиле Хрватску на црвену листу

Словенија и Велика Британија ставиле су Хрватску на црвену листу због пораста броја особа заражених вирусом корона, те увоза заразе, а велике гужве се биљеже на граничним прелазима.

Регион 20.08.2020 | 19:24
Двије земље ставиле Хрватску на црвену листу

Словенија је одлуку донијела вечерас на сједници владе и сви који долазе из Хрватске мораће у двоседмични карантин, а словеначки држављани који се враћају кући имају 72 часа да то учине.

Хрватска ће службено од поноћи бити на словеначкој црвеној листи, јавио је портал Индекс.

Британски министар саобраћаја Грант Шепс објавио је данас да ће сви који у Велику Британију улазе из Хрватске морати у четрнаестодневни карантин.

Он је на “Твитеру” написао да ова мјера ступа на снагу у суботу, 22. августа, а уз Хрватску, на црвену листу су додате још Аустрија и Тринидад и Тобаго.

Неколико земаља, и то оних из којих у Хрватску долази највише туриста, ставило је ову земљу, или неке њене дијелове на црвену листу, а ријеч је о Аустрији, која је прва прогласила Хрватску ризичном земљом, Њемачка је данас на црвену листу ставила двије далматинске жупаније – Шибенско-книнску и Сплитско-далматинску.

Туристи су, због стављања Хрватске на црвене листе, већ почели да одлазе из земље, а на Лучком се већ од пријеподнева стварају гужве према унутрашњости и највеће гужве су на граничним прелазима са Словенијом, посебно на прелазу Мацељ, као и на путевима према њему.

– Појачан је саобраћај и на Истарском ипсилону према Граничном прелазу Каштел и Плованија, Крчком мосту и појединим граничним прелазима. Возачима савјетујемо да прилагоде брзину и начин вожње условима на путу и одржавају растојање – јавио је ХАК.

(Срна) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Андриц

20.08.2020 21:06

Одлицно.Сад ако хрвати буду паметни па укинули тестове за градјане БиХ,ето им јос мало прилива новца,да исцупају сезону.А идеално је за отици,нема гузве,нема странаца,самим тим оде и корона за њима...

ОДГОВОРИТЕ