ПУ Бијељина: Бољи резултати у борби против свих видова општег криминалитета

Током мјесеца јула стање безбједности на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Бијељина је задовољавајуће. У анализираном периоду остварени су много бољи резултати у борби против свих видова општег криминалитета, нагласили су надлежни на одржаној прес конференцији.

Република Српска 20.08.2020 | 13:37
ПУ Бијељина: Бољи резултати у борби против свих видова општег криминалитета

Током  мјесеца јула евидентирано је 13 одсто мање кривичних дјела у односу на исти период прошле године.

"У структури кривичних дјела, најбројнија су општег криминалитета која чине чак 92 одсто од укупног броја евидентираних, затим дјела из области злоупотребе опојних дрога, привреде, те из области безбједности саобраћаја", рекао је начелник ПУ Бијељина Жарко Ћосић.

У анализираном периоду остварени су много бољи резултати у борби против свих видова општег криминалитета. 40 одсто мање евидентираних кривичних дјела против имовине у односу на исти мјесец лани, док је коефицијент расвјетљености 100 одсто.

“Само током јула припадници ПУ Бијељина предузимајући планске оперативне тачке,мјере и радње на сузбијању и откривању кривичних дјела против имовине,тј.тешке крађе ,провале у трговинске радње и куће,открили су два починиоца чиме су расвијетлили шеснаест кривичних дјела,” истакао је Срђан Гајић  начелник Сектора криминалистичке полиције ПУ Бијељина

Евидентирано је 80 прекршаја нарушавања јавног реда и мира.

"Међу најзаступљенијим прекршајима против јавног реда и мира били су туча и напади - 19 прекршаја, а у истом периоду прошле године било их је 31, што је смањење за 39 одсто", рекао је Симо Цвјетиновић инспектор сектора полиције ПУ Бијељина  

Припадници Полицијске управе Бијељина адекватно су одговорили на проблем мигрантске кризе гдје се биљежи значајан пад илегалних прелазака миграната.

“У прилог томе говори податак да је у мјесецу јулу забиљежено осам миграната који су илегално прешли границу,док је у јулу прошле године евидентирано педесет и осам миграната,” додаје Ћосић

Полицијски службеници су захвални грађанима на свјесном и одговорном понашању, јер су слушали савјете полиције и у складу са могућностима заштитили личну имовину у сезони годишњих одмора.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дзоо

20.08.2020 13:53

Па јадо улови те Мицу повецаа ве те просек за 50%!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сувенир

20.08.2020 14:43

То одкад је отишао цулум ха ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо

20.08.2020 16:40

Како то мислите бољи????? Не узимазе висе мито за прекрсаје??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

20.08.2020 16:49

ЛАЖОВИ, И САМО ЛАЖОВИ.

ОДГОВОРИТЕ