У Истри претукли човјека, међу ухапшеним и Срби

У Полицијској станици Пула завршена је криминалистичка истрага након које су четворица мушкараца осумњичени да су починили кривично дјело тешка тјелесна повреда.

Регион 08.08.2020 | 18:05
У Истри претукли човјека, међу ухапшеним и Срби

Од укупно четири мушкарца осумњичених и за прекршај из Закона о набавци и посједовању оружја, двојица су Срби.

Још двојица мушкараца осумњичена су да су заједно са првоосумњиченим 31-годишњаком починили кривично дјело тешка тјелесна повреда у покушају и протвправно лишавање слободе, преноси портал индеx.хр.

Како је наведено, мушкарци су ухапшени у петак ујутро на адресама пребивалишта, при чему је један од ухапшених, 31-годишњи држављанин Србије, кроз прозор стана бацио пиштољ марке Црвена застава, који незаконито посједује.

Прва четворица се сумњиче да су 28. јула маскирани у гаражи трговачког центра на Стоји пришли с леђа и физички напали 48-годишњака тако што су га ударали рукама и ногама по тијелу. Нападнути мушкарац задобио је тешке повреде.

Приликом претреса аутомобила и станова осумњичених пронађено је више боксера, бејзбол палица, сузаваца, капа са прорезима за очи, радиовеза, илегалног ватреног оружја, од чега пет пиштоља марки Беретта и Црвена застава, више комада разне муниције и једна иницијална електрична детонаторска каписла за активирање минско-експлозивних средстава, наводи индеx.хр.

Истрагом је утврђено да је првоосумњичени 31-годишњак један од пронађених пиштоља отуђио из куће на подручју Лижњана у власништву 80-годишњака, у коју је провалио.

Такође, двојица мушкараца стари 32 и 46 година сумњиче се да су заједно с првоосумњиченим 31-годишњаком 2. августа око 3 сата у угоститељском објекту у Улици Рива физички напали једног 20-годишњака и против његове воље одвукли га у другу просторију у објекту, у којој су га бацили на под и физички напали, а након тога су га избацили из објекта.

Нападнути мушкарац је лакше повријеђен.

Осумњичени се налазе у притвору и против њих ће бити поднет оптужни прједлог.

(Тањуг Фото: Депоситпхотос/ келпфисх) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ТЕШКО НАМА

08.08.2020 16:26

Закон је јасан. Поступити по закону. Послије протјерати у матичну земљу са забраном уласка за сва времена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан БиХ

08.08.2020 17:21

Не не , прво у земљи у којој су направили кривично дјело максималну казну одрезати, па кад њу одслуже онда протјерати за сва времена.

Name

Ре

08.08.2020 17:29

Прво одлежат тамо гдје кривично дјело починио па тек онда у матичну земљу...

Name

Е МОЈИ,СРБОВИ!

08.08.2020 17:30

ДА СТЕ ИМАЛИ ДЕВЕДЕСЕТИХ,МУДА И ОДЛУЧНОСТ ИЋИ У КРАЈИНУ,КАО ДАНАС У ГРЧКУ,ИМАЛИ БИ СРБИ МОРЕ ОД ЗАДРА ДО ЦРНЕ ГОРЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма дај

08.08.2020 18:03

сад це дезурне србенде да поцну бити угрозени

ОДГОВОРИТЕ