Ивана Петерс очајна: Немам од чега да живим!

Након што се јавно огласила Гоца Тржан и рекла да певачи и музичари немају од чега да живе, а да се многи сладе "њиховој пропасти", Ивана Петерс објашњава да је и она у веома тешкој ситауцији у којој је.

Забава 05.08.2020 | 13:39
Ивана Петерс очајна: Немам од чега да живим!

Од самог почетка проглашења пандемије корона вируса, припадници српске естрадне сцене све чешће јавно причају да сматрају да су управо они у највећем финансијском проблему јер су, како кажу, једини који немају ниједан други занат у рукама.

- То је једини приход који имам у животу. Ништа друго не радим. Само сам певач. Храним себе и своје дете и чланове породице којима треба да помогнем. Недостаје ми и посао којим се бавим јер је то моја љубав. Потпуно сам изгубила себе и не знам шта ћу да радим ако не будем нашла неки начин да зарадим новац на други начин- прича Ивана и додаје да су у највећем проблему они који нису велике звезде.

- Све ово што нам се дешава највише утиче на музичаре који нису мега звезде, звезде фолк музике, и немају каријеру дугу педесет година као што су Здравко Чолић, Лепа Брена . Ја стварно нисам успела да у животу стекнем колико они. Бавила сам се неком музиком која мене подизала, мислила сам да доприносим домаћој музичкој сцени са квалитетном музиком. Не желим да се сада осећам кривом због тога што се не бавим неком лакшом музиком или комерцијалнијом. Све нас је сада задесила иста ствар, с тим што неки уз мере заштите могу да раде...доктори, зубари, фризери.

Ивана истиче да нису тачни наводи твитераша да певачи зарађују на хиљаде и хиљаде евра.

-То није тачно. Не зарађују сви толико. Нису сви велике звезде. То мора да се схвати. Немају сви исте приходе. Не вреднују се сви музичари исто.

Поп звезда каже да она свој посао воли и да би могла и бесплатне концерте да држи али да не може да живи без примања које сада нема. Морала је отказује концерте.

- Ми смо чак отказали концерт "Негатива" на отвореном, померили га за септембар, зато што смо осећали потребу да морамо да подижемо свест да људи морају да брину о себи и другима. Тада је то процењено висиоко-ризичним и рекла сам ја не желим да наступам. Не желим да се неко појави без маске и зарази неког. Међутим, мора да се нађе неки модел рада за нас. Ја могу да певам за џабе што се тиче мене, мени недостаје певање, али ја једноставно не знам од чега ћу да живим. То је лично мој проблем, моја ствар. Морају људи да схвате, то што смо ми на телевизији и што смо познати, не значи да идемо свуда преко реда и не значи да добијамо ствари на лепе очи, већ искључиво на наш рад и труд - каже Ивана.

У последње време, певачице масовно путем друштвених мрежа рекламирају разне производе и то им је постао основни извор прихода, међутим, Ивана каже да њу нико неће.

-Ја немам довољно пратилаца на инстаграму као неки певачи, тако да људи једноставно не бирају мене и нисам им сфера интересовања да се код мене рекламирају. Наравно то бих и ја радила, зашто да не. Ситуација је таква да људи морају да се сналазе. Највише бих волела да зарадим певањем и емоцијом коју људи код мене воле. Тако би било идално. А пошто не може, морамо наћи неко решење. Ми музичари морамо да добијемо подршку, да направимо можда неку платформу за онлајн наступе... Све се надам да ће овоме брзо доћи крај, да ћемо се полако вратити... Не желим да тражим трајно решење за ово. Бежим од тога - изјавила је Ивана Петерс а онда нам објаснила да она нема уштеђевину и да никад није скупљала за црне дане.

Извор: Курир.рс/Блиц Фото: АТА имагес

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Ааааааа

05.08.2020 11:50

Па ко ми други имамо од цега да зивимо..какве папанке..сунце ти калајисано...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мико

05.08.2020 15:09

љепото мајкина имас ти лијепо година,ниси дијете.фатај се мотике па у њиву.вадјење кромпира,аиање паприка,педесет марака за дан,и ето хљеба да не кукас.

Name

зивана

05.08.2020 12:11

Луди како ми имамо од цека да зивимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеђа

05.08.2020 14:22

Па наплаћује онолико колико вриједи те, а не свака шуша хоће хонорар као Роллинг стони.

Name

Чупавко

05.08.2020 12:17

док је било пара тросило се на најскупље хаљине, ципеле торбице итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аха

05.08.2020 14:24

и на најновије Ипхоне од 2000 еврица...

Name

Док Холидеј

05.08.2020 15:01

ЧУЈ НЕЗНА НИШТА ДРУГО ДА РАДИ ПА НЕЗНА НИКО АЛИ МОРА НЕКА СЕ ПРИЛАГОДИ НАСТАЛОЈ СИТУАЦИЈИ А ЧУПАВКО ЈЕ ПОТПУНО У ПРАВУ КАД ИМА ПАРА ОНДА СЕ ТРОШИ НА РАСГОШ ЉЕТОВАЊА ИТД.

Name

Хе Хе

05.08.2020 14:33

Систем вредности је одавно поремећен. Томе полако долази крај. Лова це бити код онога који има пун амбар жита а не код газда кладионица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Интелектуална својина

05.08.2020 14:42

Да је правне државе аутори, извођачи и ствараоци би могли нормално да живе и од ауторских права. Овако, док већина подразумијева да је рад само рад на њиви, сјеча огрева или утовар угља, за такво друштво нема напретка. Свако воли бесплатно да пресними неку музичку нумеру, слуша музику на радију, тв-у или ауту, фотокопира неку књигу, инсталира бесправно рачунарски програм, итд. То све није бесплатно. Кад се одрекнемо свих тих ствари онда можемо коментарисати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

05.08.2020 14:49

Да возите аута од 30 хиљада евра и станове имате од 100 квадрата и кукате

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

05.08.2020 14:56

па што те жене неће да се удају ил да оду да живе на село? е па неће.. а данас све више дјевојака желе да остану саме и неће да имају мужеве ни да им помажу у кући... све као оне желе да им неко плати да живе саме и да уживају. е па не може.. морају се поудавати на села и нек чивају овце ко и моји родитељи... ил нек поцркају од глади ко их шиша сами су то тражили.. што да нам буде жао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко Немирко

05.08.2020 15:06

ускоро це сваки градјан свог пјеваца да има. Уопсте немам сазаљења према естради. Тросили сте немилице. Хајд на село у надницу. Сретан вам рад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гиле

05.08.2020 15:24

Док је било пара зашто се није направио штек за црне дане а није да нисте зарађивали добро. А друго ако немаш од чега да живиш увијек се може наћи посао чистачице или слично, није то срамота радити. Срамота је лежати кући и кукати како нема се од чега зивјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уопсте

05.08.2020 17:33

Ми их није зао.Цијели зивот зивим на селу и радим теске послове.Ста су они потросили,могу само сањати. Да су зивјели само мјесец мога зивота,па да виде ста је патња.И они висе,њихово пјевање и емоције,ма ко их засто ....