Вучић: Србија пристаје на помирење, али не на понижење (ВИДЕО)

Предсједник Србије поручио је окупљенима у Сремској Рачи гдје је обиљежена 25. годишњица од акције "Олуја" да Србија пристаје на помирење, али не на понижење.

Србија 04.08.2020 | 22:04
Вучић: Србија пристаје на помирење, али не на понижење (ВИДЕО)

"Од 2014. Србија и Српска заједнички обиљежавају српска страдања и на то сам поносан. Поносан јер нису успели да нам забране да носимо српско име и презиме. Поносан јер Срби имају поносну и независну државу које може да стане у одбрану српских гробова, али и будућности", поручио је Вучић.

Он је нагласио да "Србија живи и да неће нестати".

"Рекао сам им да више неће бити 'Олуја' јер се Српска и Србија више неће свађати", изјавио је он.

Поручио је да нико не може да нам забрани да тугујемо за настрадалим.

Навео је да је матрица "Срби су криви за све" свеприсутна и да ће се то тешко промијенити

"Срби су затирани само зато што су Срби. Срби су криви за све. Та матрица је постављена и тешко ћемо је данас и сутра измијенити. Не маштамо о томе да ћемо промијенити мишљење свијета, ми морамо да откријемо све ужасе које су Срби искусили. Србија никада неће имати жиг срамоте који су јој на чело стављали", сматра он.

Вучић каже да Србија никада неће пристати на понижење.

"Што се тиче оних који ћуте о најтежим злочинима. Наше је да им кажемо да ми помирење желимо, мир да, али понижење никада. Нисмо вас тјерали никада да признате геноцид, који је очигледан, само кажите 'да знамо да је у Јасеновцу страдао цијели један народ јер су носили српско име и презиме'", рекао је Вучић.

Рекао ке да Србији "придике држе они чије улице носе име Милета Будака", усташког идеолога НДХ који је тврац политике "убиства трећине Срба, протеривања трећине и покатоличења трећине".

Казао је и да је број Срба у данашњој Хрватској сведен на "статистичку грешку", а да то није резултат само геноцида за вријеме Другог светског рата већ и погрома деведесетих година прошлог вијека.