Најбољи, часни и најпоштенији у биједу доведени

На адресу ОБО „Илиџански борац“ стигло је писмо Томислава Ковача, ратног команданта полиције Републике Српске, достављено медијима, а које преносимо у цијелости:

Вијести 30.07.2020 | 22:52
Најбољи, часни и најпоштенији у биједу доведени

ПОДЈЕЛЕ ЗА ШАКУ ДОЛАРА

Ствараоци Републике Српске, чувари, бранитељи,демократе, ратни злочинци, жртве рата, бивши, изворни….. Све је на продају као и ордени на београдском „бувљаку“…. Све за шаку долара! Једни се продају црвеним „вождовима“ на власти, други Бакир-бегу и разним бјелосвјетским хоштаплерима.

Шта нуде?

Нуде све што вриједи ,од крвљу створене, Републике Српске.

Панично бјежећи од судбине биједног просјака и заједно носећи орден, одричу се свега за шта су се борили, осим оног што им „вождови“, бегови и аусртоугарски намјесници не дозволе…

Гдје сте ви из Борачке организације?

Још увијек сте хетерогени, много вас је и још вам нису доскочили јер не могу вас све купити, нити заплашити, мада ми у задње вријеме, повремено неки ваши, моји ,личе на чланове пјевачког друштва...

Али Илиџанци су нешто друго и нико нам није раван...

Сви смо дошли у Ниш, одати посљедњу почаст, великом српском сину, доктору Лазићу. Нигдје се на једном мјесту, као на гробу доктора Лазића, није окупио толики број јунака, којима ђаво није украо душу и породица њихових часно погинулих сабораца.

Данас кад вам суд треба рјешавати ове срамне приче о ствараоцима, као актер тих историјских догађаја вас молим..

Наши посланици из првог састава Народне скупштине РС, политички су хероји, који су доприњели политичком јединству и позиционирању Српске за преговоре у Дејтону. Међутим, након рата, они најбољи, најпоштенији од њих, доведени су у биједу, да би се они најгори међу њима, уз спрегу власти, прекрстили у ствараоце, што само Богу припада и тако нас све, само додатно подијелили.

Тиме су, којекавим политичким керовима, само дали додатну прилику да се око њих туку, све док их не растргну а онда ударе и на вас борце.

Због тога вас молим, да се присјетимо нашег чика Љубе Босиљчића, посланика, скромног човјека и свакако нашег великог Цеце Станојевића.

Нису они Момини ствараоци,већ наши Илиџанци, који су заједно са нашим кризним штабом, полицијом, створили српску општину Илиџа.

Три бригаде Војске РС, пет министара у Влади РС…

Све то припада вама,бившим борцима Илиџе, јер ви сте једини истински чувари тих вриједности и неко ко цијени те људе.

Покрените Борацку организацију на нивоу РС , под слоганом  „ДОСТА ВИШЕ ПОЛИТИЧКЕ ПРОДАЈЕ., ПРОДАЈЕ КРВЉУ НАТОПЉЕНИХ ВРИЈЕДНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ!“
Ту је главни проблем у Републици Српској.

Као што то нисте чинили ни 92. године, ни сада немојте стајати погнуте главе.
Главу горе, моји саборци, нека ваша одлучност обасја и растјера све тамне облаке који су се надвили над Републиком Српском!

генерал Томислав Ковач,
ратни командант полиције РС

Коментари / 60

Оставите коментар
Name

Спец

30.07.2020 15:57

НЕ постоји Борацка организација, постоје само морлане наказе које су продале образ и цаст те понизили све остале цасне људе који су се борили за Српску. Не постоји ни синдикат. Поцијепали су их смисљено у мале синдикате које лако могу да контролису, а циме другим него прљавим новцем. На крају испадосе хероји ови сто су се бавили сверцом, а не ми који смо ризиковали зивот на првој линији. Али хајде да будемо постени и да каземо отворено, ЗАСЛУЗИЛИ СМО СВЕ!!! Наса колективна свијест је на нивоу кокосака. Амин!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе

30.07.2020 16:50

Вид овога право из парова па лупи текст.Хајде генерале реци ти нама ђе несташе онолики голфови цца 3000 са плаца у Вогошћи.Мораш имати још понеки у штеку

Name

борац

30.07.2020 17:01

Зна ли ко стаје са борцима постење страх од мафије или колективна глупост.

Name

Борац

30.07.2020 19:38

Само смјена проданог Савцица! Изабрати цасног и постеног борца. Када се то обави,само улица и смјена лопова,дезертера,климоглаваца...несмемо дозволити да један Сулиц онако омаловазава цасне посланике које је народ бирао. А стити оне које су имали по 100% гласова (украдени)

Name

ЖИКА Ж

31.07.2020 06:47

Савчићу издајицо бораца!

Name

Наса реалност!

30.07.2020 16:02

Све је рецено овим писмом. С друге стране исто тако је све рецено Бурлином изјавом да се моземо залити код ТИ или код свога бабе или..Страсна реалност!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕРУН ИЛИЈА

30.07.2020 16:03

Само Истина нас може ослободити. Подигнимо погнуте главе, покажимо достојанство. У славу Бога и наших часних Предака и за добробит наших Потомака рецимо коначно НЕ неправди, клептократији и квислинзима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустрија

30.07.2020 16:21

Људи,додик,је покретац ЗЛА, и понизења,њему треба забранити,све функције,јер дезертер да води борце,где то има

Name

Ре Аустрија

30.07.2020 17:45

Ајде не измишљај и не петљај се

Name

Ре Аустрија

30.07.2020 18:58

Браво! Све тацно. Знам да ботовима и климоглавцима ово смета.

Name

Ре

30.07.2020 18:59

Па зар и будака невиди да Додик и његов син на велико зеле да освоје и обману и ово народа сто је ван њихове контроле и када то све ставе под своју цизму мисмо банкрот и молицемо да нам дају за кору круха док они буду бацали бијели хљеб народце гладан да умире..е народе ста си себи изабрао..

Name

Арм

30.07.2020 16:08

Лијепо речено,само када ти промијени плочу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

30.07.2020 16:46

Њему је овде био циљ да се опет прозову "издајници".Неки ,који као сарађују са Бакиром.То је главна мисао.Да ли су издајници они срби из Источног Сарајева што сваки дан иду у "муслиманско " Сарајево да зараде за преживљавање својих породица.Знаш ли ти колико пара долази из " муслиманског" Сарајева у Источно Сарајево.Колико сте фабрика отворили у Источном Сарајеву?Издаја је то што сте све фабрике затворил које су у рату сачуване и које су могле да раде.То је издаја.Раде само кафићи,кладионице , апотеке и нарко дилери.И ти си добро хајрово.Пита ли се ико како то тебе никад Хаг не позва.Све је јасно.

Name

добој

30.07.2020 16:20

Несто ми се цини да ни ти ниси отисо празних ђепова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Добој

30.07.2020 16:28

Прије рата био командирциц у милицији, небитан, без везе....и онда се уватио сверца и лоповије....па пекаре, аута, авиони, камиони..... дебели Томо....

Name

Ре ре Добој

30.07.2020 19:33

Немој тако. Ја га знам. На поцетку је бас пивукао и пимогао народу да се организује. Касније се утопио са овим наводним ствараоцима.

Name

С.Л.

30.07.2020 20:04

Свака част Томо, у овој републици борце више нико не бодри само понижава и вријеђа и то ови што нису створили нити били ишта у животу.

Name

16-та Крајишка

30.07.2020 16:20

Пуна подршка.Досло је до краја-доста је више понижења, непоштовања, богаћења и лоповлука а наводно у име државе а уствари само за личне интересе.Мора се томе стати у крај због свих погинулих бораца као и наш живих а обесправљених и остављених на маргинама овог друштва.На власти су на ратни профитери и разноразни увлакаци који би продали ову нашу Републику само да је њима добро.Цаст изузецима.Кад смо се могли борити 4 године можемо и сад а опет за добро нас и наших породица и читавог народа за боље сутра.САМО ЈЕДНА БОРАЦКА и сви заједно па и на улицу ако не послушају наш глас.Поздрав за све борце из Б.Луке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уз тебе смо брате

30.07.2020 16:28

СВи команданти испред својим бригада и правац БЛ! Има нас 200000! Не бојте се ове багре! Васа је РС! Васа је БЛ!

Name

Бане

30.07.2020 16:46

Ре. Тачно, али прво се треба обрачунати са љигавцима попут оног Вукотића који преставља ветеране Српске и који је продао и образ и душу а има их још таквих...

Name

борац

30.07.2020 17:03

Сто прије.

Name

Ре

30.07.2020 17:23

Тако је! Погинули борци се у гробовима преврцу због ових лопова који се.богате на њиховој крви.

Name

А

30.07.2020 16:30

Зашто ти , ако си већ обављао ту функцију у рату и логично да имаш ауторитет не удариш шаком од сто и кажеш доста више дезертери , шверцери , ратни профитери , издајници , а то превасходно се односи на лакташког трактористу , поведеш ове борце и поштене грађане и једноставно кажеш , доста је било. Ови накарадни властодршци , све раде да униште овај народ , а поготово се то односи на поштене борце , оне исте који су овој багри на власти омогућили да се шепуре и понижавају овај народ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВВ

31.07.2020 05:52

ХАХАХА..ОДАКЛЕ ДА ЛУПИ ШАКОМ...ИЗ БЕОГРАДА?

Name

мими53

30.07.2020 16:32

Салут Генерале .Постовање цовјеку који је остао доследан вриједностима насе борбе ,и идеји о стварању РС .На залост мој рапорт Вама није ни мало охрабрујуци : Борацке орг. Мајевице ,Козаре ,Мотајице ,Лисине.........падосе "без испаљеног метка",тацније преузесе их ухљеби који правог рата не видјосе ,али су веома одани Великом водји .и одани цланови Партије. Врх БОРСа и придрузених удрузења се удаљио од својих бораца ,који не могу саставити крај с крајем .Узалуд смо цекали реакцију Савцица и водства БОРСа сви смо ми продани .....Цекамо Васу команду .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р

30.07.2020 16:35

Борци се јавили па коментаришу. Ја сам била млада и нисам сигурна ко је у праву. Знам само да су сви они који су висили по кафанама већ 96-е уживали у изобиљу а данас им и дјеца одрастају бахато. А мој отац и брат су подераних униформи дрва цијепали да преживимо. Мало је истинских бораца који су стекли и живе бар нормално а пуно оних који су у стању да погазе све. Расути по свијету тугују за гробовима сабораца и својих ближњих, борци су ваљда терет за ову власт.... Не дај нам Боже да се запуца! Превише су тога прогутали и чуте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

30.07.2020 16:35

О његовом "поштењу" бих могао сат писати. Као и о патриотизму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

суноврат

30.07.2020 20:08

Овај је богами показао патриотизам кад је требало. Свака част госп. Томо овдје више нико заслужне не види, уздигли се папци и прелетачи па диче својим папанлуком.

Name

Мрачајски прото

30.07.2020 16:37

Тако је генерале. Треба да се будимо, треба да се побунимо и покажемо своју храброст, јер то су кукавице које своју халапљивост само на превару обогате. Твоју храброст могао сам на дјелу да видим, а видим је и сада. Тако могу и остали. Очистимо своје редове и кренимо у побједу, друге нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инквизитор

30.07.2020 16:40

Је ли ово онај сто се хвалио Хадзифејзовицу да је потезао пистољ на Ратка Младица?! Велики ратни профитер да прица о цасти, вриједностима, јад и биједа и он и борацка....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Аустрија

30.07.2020 16:40

Нека тебе тамо у Аустрији.Имас ти пречих проблема.Пусти нас овамо да ми ријесавамо своје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.07.2020 19:52

Он је своје проблеме ресио. Цим је у Аустрији. А ти буди овој секти слуга.

Name

Са

30.07.2020 16:44

Немој само ти прицати, да питамо људе са Илидзе ста мисле о теби, како функционису пекаре по ЦГ, како Александрија, узимало се фино лопатом

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРАЉО

30.07.2020 16:45

И овај легалиста легализовао све што има преко истих тих које блати ... само тако ... само тако не може нам нитТко ништа

ОДГОВОРИТЕ
Name

комита

30.07.2020 16:47

па овај цовек је симбол ратног и поратног профитерства , како се само изивљавао на радницима у александрији и његовим пекарама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поп

30.07.2020 16:48

Несто смрди кад овако писе Томо Ковац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мићић

30.07.2020 20:10

Све се од папака усмрдило и разних Мића

Name

Реци

30.07.2020 16:50

Томо Ковачу,колико ди ти остао дужан борцима који су радили у твојој Александрији Комерц,У Будућнодти,хотелу Београд и другим твојом фирмама за неидплаћене плате и уплате за пио.Било је ту заподлено и дјеце палих бораца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

професионалац

30.07.2020 17:20

Ти си се добро уновцио, па ако ти је зао стваралаца одријеси кесу И дај брате, ти си постено зарадио !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

30.07.2020 17:22

Свака цаст! Конацно неко да одрзи слово овим проданим дусама и полтронима. Тако прави борац наступа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојан

30.07.2020 17:25

Као припасник Славног Мупа Републике Српске уцествовао сам у стварању насе републике.Брацо припадници Врс и мупа дигнимо главе,ми смо створили и одбранили РЕПУБЛИКУ СРПСКУ.Зар је странацка књизица сад вреднија од насе борацке.Због насе деце коју смо отерали у свет ,због насих унука дигнимо главе не дозволимо да нас постцјењују и дјеле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деутсцхланд

30.07.2020 17:53

Борци су издали ,свога саборца,који је био на првој линији,и при томе рањен,у ногу,давора драгицевицу,додик и Лукац,су му сина убили,са бандом из снсд,и ти исти борци стите Додика,за вечеру,ја познајем који су добили лажне Пензије,

Name

30.07.2020 17:46

Све је купио, бацио под ноге.Каква црна борачка организација?! Чуде ме само борци, да ово све трпе и нико ништа не преузима. Да толика апатија влада и и да пуштају да их предводе ове јајаре и климоглави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ирена

30.07.2020 17:57

Све је ово тачно, само, зар ово није Додиков човјек, који га је до јуче хвалио и бранио на Хаппy тв!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.07.2020 20:31

Тако је. Цак и на атв. Изгледа пукла тиква,после потписа за Нато.

Name

Ре

30.07.2020 23:24

Не лаје кера због села, већ због себе.

Name

Иван

30.07.2020 18:17

Срећа Томо па ти не спадаш у наведене у наслову, ни по једној особини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борс

30.07.2020 19:04

Па одреди се Ковацу вец једном, цији си ти цовјек?

Name

професионалац

31.07.2020 05:39

Наплатио је он дебело,бивси полицајац данас велики газда,Све постено !!!!!

Name

Лакташи

30.07.2020 18:53

Док има пара лају за газду кад нема пара лају против газде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мф

30.07.2020 18:55

Док Додо влада само глад и биједа исто куд Америцка цизма гази исто глад и биједа тако це бити док су Додиковци на власти прије двснест година прицам народу да од Додика нема ниста а они опет дају глас за додика па господо сад некукајте ево изволите вас Додо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

31.07.2020 17:59

Тако сам и ја прицао па су ме нападали,али за цудо сада неки вец прицају оно сто сам им ја прицао прије 10-12 година.Ја им са осмјехом казем да касне 10-12 година и да сам им ја то прицао.Ста их је сада освјестило не знам мозда ова Короно,па ако је Корона онда добро да од ње имамо и неке користи.Хвала Корони.

Name

Милел

30.07.2020 20:02

А што ти родјени не остаде у РС уз своје борце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кнез

30.07.2020 20:18

Проблем ријешити на такав начин што им дати националне пензије. И то ограничити само на посланике Првог сазива Скупштине. И доста. Тачка. Крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.07.2020 20:32

Као борцима дати. Исто и тацка.

Name

РадеЛукиц

30.07.2020 21:30

Срби борци не смију писнути или су купљени или застрасени,дезертер и ратни профитер из Бакинаца им свим брњице ставио .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

31.07.2020 01:38

Постени борци су најебали и у рату и у миру, и они се пуно не јављају нити их ко ста пита.Јављају се само лопови и сверцери.Да се Власи не досјете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аполо 11

31.07.2020 02:42

Ми из ровова смо били борци док је грмило а сад нас третирају као да смо били робови,апартхејд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

31.07.2020 05:38

Боже мој сачувај ме од гријешења, ружног морала, лицемјерства, жеље за славоми и претварањем. Ми смо на супротном путу и идемо да неумитно нестанемо. Боже спаси нас и истјерај аждаје из моје земље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

31.07.2020 10:16

Је ли то Томо да се изгради јос која зграда у Јајинцима...

ОДГОВОРИТЕ