Бањалука: Они и даље Врбас прелазе чамцем

Иако су прошле године апеловали на градску власт у Бањалуци да им ријеши проблем висећег моста, мјештани засеока Калуђерица у бањалучкој мјесној заједници Крмине и даље Врбас прелазе дрвеним чамцем. Поручују да су разочарани начином на који се према њима опходе представници власти, те да није прихватљиво да у 21. вијеку тако живе. 

Вијести 27.07.2020 | 20:44
Бањалука: Они и даље Врбас прелазе чамцем

Живот мјештана Калуђерица изгледа овако. Због непостојања моста преко Врбаса приморани су да жито преносе чамцем. Висећи мост би, кажу, ријешио њихове дугогодишње проблеме. На који начин се сналазе објаснили су предсједнику Младих ПДП-а Бањалука Ивану Бегићу, који их је посјетио. 

„Они овдје довезу жито, онда га ручно уносе и чамац и чамцем даље превозе преко Врбаса, онда имају мали трактор којим возе до својих кућа“, појашњава предсједник  Младих ПДП-а Иван Бегић. Осим висећег моста, чија изградња би им у знатној мјери олакшала обављање свакодневних послова, мјештани Калуђерица немају ни адекватну путну инфраструктуру.  Неприступачним тереном кроз шуму долазе до кућа, што је недостојно и неприхватљиво у 21. вијеку - поручују мјештани, али и Бегић.  

„Кад су истоварили све то ручно, превезли преко Врбаса, онда малим трактором козјим стазама морају то жито да пребаце до својих кућа да би могли да хране стоку и да живе“, наводи Бегић. 

Огорчени су односом државе према њима. Подсјећају да је Калуђерица у протеклом рату за Републику Српску дала и своју жртву. Кажу, три борца овог села изгубила су животе, док је неколико њих рањено. 

„Они цијели живот траже само једну ствар, а то је један мали висећи мост да не би сваки дан по киши, снијегу, леду, граду морали да прелазе Врбас. Дали су и животе за ову државу, а ова држава није у стању да обезбиједи један мост“, каже Бегић.

„Три су главе пале у рату. Два су директно погинула, а трећи је умро од посљедица послије неколико година“, подсјећају мјештани Калуђерица. 

У каквим тешким условима живе мјештани Калуђерица увјерила се прошле године екипа БН ТВ. Од октобра 2019. године па до данас њихов проблем није ријешен, због чега су још једном упутили апел градској власти да не игноришу њихове захтјеве.   

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Скептик

27.07.2020 19:41

Могао би им Господар прстенова пред изборе направити скелу и запослити два скелара. Таман да се похвали како има нове инвестиције...

ОДГОВОРИТЕ
Name

За бања луку

27.07.2020 19:58

Не сме Дајак да изумре на Врбасу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

27.07.2020 20:03

Жалосно, у 21 вијеку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиктер море

27.07.2020 20:20

Класични предизборни трик. Сви политичари експлоатишу људе пред изборе. Да вас господо видим 16-ог новембра, дан послије избора, да тако трчкарате и тобож ријешавате проблеме обичних грађана, хоћете али мало морген

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.07.2020 21:07

Који си ти сендвицар.

Name

Андриц

28.07.2020 05:23

А кад твој мамлаз бурле прави трикове,то је ок.Засто не гласас за промјене,па не мозе бити боље у овој дрзави,ако не дас људима сансу.Зар мислис да није вријеме...

Name

Борис

28.07.2020 09:02

Мало је 25 година да се направи мостић

ОДГОВОРИТЕ