Све мање се поштује изолација, радници крију симптоме

Дом здравља Мостар објавио је саопштење за јавност путем којег су дали увид у актуелну ситуацију везану за епидемију корона вируса.

Босна и Херцеговина 16.07.2020 | 15:47
Све мање се поштује изолација, радници крију симптоме

Како наводе број инфицираних корона вирусом у граду Мостару је у константном и значајном порасту. 

У периоду март-мај 2020. године, наводе, било је забиљежених 89 случајева заражених корона вирусом на подручју града Мостара. Сада, у задње три седмице забиљежено је преко 120 потврђених случајева.

– Наравно, ни тај број није коначан и сигурно је да је реалан број заражених у граду Мостару знатно већи. Оболијевају углавном особе млађе и средње животне доби. Клиничке слике обољелих, без обзира што су млађе животне доби варирају од блажих до тешких симптома, чак и са тешким упалама плућа због којих је потом потребна хоспитализација у ЦОВИД болницу и потпорна терапија.

Све је теже контролисати ситуацију на терену по питању корона вируса из више разлога: превелики је пораст броја обољелих од ЦОВИД-19, истовремено пружамо и све остале редовне услуге, немамо сарадњу са пацијентима какву смо имали у тзв. првом таласу, не поштује се изречена изолација, пацијенти су под притисцима послодаваца да крију симптоме или свој контакт са зараженом особом, истовремено и поједини радници долазе фебрилни на посао и крију од својих надређених појаву симптома, у мањку смо по питању заштитне опреме и медија за тестирање, упорно упозоравамо све надлежне да се ситуација компликује али због тромог систему помоћ нам не стиже када нам је потребна – истичу из Дома здравља Мостар.

Истичу како су се надали ће у овим љетним мјесецима здравствени и економски систем осјетити олакшање по питању корона инфекције. Међутим, економски систем се полако враћа на ноге, али здравствени тоне све дубље.

(Клиx)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Андриц

16.07.2020 16:05

Па тразите да се уведе ванредна ситуација,и све сте ријесили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалуцанин 88

16.07.2020 19:45

Кад би се сви заразени коронавирусом лијецили као драги нам премијер, код куце, а не по неусловним ковид прихватилистима, сви би се пријавили. Признајем, први се не бих пријавио, замислите провести 14 дана по разноразним "рупама". Не, хвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.07.2020 09:34

И наравно, идиот, ког је дудук ставио за премијера, има пуну плату док се лијеци куци, а нама одбијају од плате и рацунају нам годисњи одмор.

Name

Схираи Рyу

17.07.2020 15:19

Па наравно да крију кад заразене стављате у свињац да не прицам о људима сто су били негативни па их греском ставили са позитивним кад се морало у карантин. Морас бити луд да се пријавис.

ОДГОВОРИТЕ