Већина држава није обезбиједила опрему за медицинаре

Бројне државе нису успјеле да обезбиједе адекватну заштиту за раднике здравствених служби који су били на првим линијама борбе против пандемије вируса корона, наводи се у извјештају међународне организације за заштиту људских права "Амнести интернешнел".

Свијет 13.07.2020 | 10:27
Већина држава није обезбиједила опрему за медицинаре

У извјештају под називом "Изложени, утишани, нападани" наводи се да је откривен недостатак личне заштитне опреме за медицинско особље у скоро све 63 државе обухваћене истраживањем "Амнести интернешнела".

Према подацима организације, умрло је око 3.000 медицинских радника у 79 земаља, али се напомиње да је прави број, највјероватније, много већи.

У извјештају се изражава забринутост због малих плата, дугих радних сати и кажњавања људи који се пожале на лоше услове рада.

"Амнести интернешнел" наводи да је у Русији и Британији пријављен највећи број умрлих од вируса корона међу радницима медицинских служби. У Русији је умрло 545, а у Британији 540 чланова медицинског особља.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Пера

13.07.2020 10:37

Сто се не УГЛЕДАСЕ на РС!! Ми смо све ИМАЛИ и ЈЕДВА ЦЕКАЉ ДА СТИГНЕ КОРОНА ДА ЈОЈ СЕ ОДУПРЕМО!!! Мало нас СТАЛЦИ ЗА ИНФУЗИЈУ ЗЕЗАЛИ ал смо то у ХОДУ ПРЕВАЗИСЛИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

14.07.2020 08:25

У хватили смо се сталака за инфузију, знате ли ви како изгледа тај сталак, питали се неко имамо ли инфузије, сталак је небитан.