Колегијум одлучио: Парламент Српске засједа 21. јула

Колегијум Народне скупштине Републике Српске одлучио је данас да наредна редовна сједница парламента буде одржана 21. јула. Представници опозиције су тражили да се због епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона са дневног реда скину извјештаји агенција и да се они разматрају накнадно.

Република Српска 09.07.2020 | 16:33
Колегијум одлучио: Парламент Српске засједа 21. јула

Већина у Колегијуму је међутим одлучила да се о томе изјасне посланици прије почетка засједања.

Опозиција је тражила да седам тачака које се односе на извјештаје агенција и комисија буду скинуте са дневног реда, а да се о њима расправља у септембру или октобру.

Овај захтјев, већина у Колегијуму није прихватила. О евентуалном скидању извјештаја са дневног реда, народни посланици ће се изјаснити на почетку засједања.

Овакво понашање парламентарне већине, кажу у опозицији, само је наставак праксе да епидемиолошке мјере одређује политика, а не струка.

 Из парламента Српске је поручено да прате препоруке Института за јавно здравство, али да ће сједница бити одржана у просторијама Народне скупштине и да онлајн сједнице нису опција. 

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ејеке

09.07.2020 16:48

Опозија се убила објашњавајући да је требало одржавати засједања у ванредном стању . Сад, кад нема ванредног стања, наједном се они не би баш нешто окупљали. Фрка, ха?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

09.07.2020 19:15

Коме је фрка? Па зар не видиш да неки облик ванредног стања и даље остаје на снази и све тако док Корона не буде стављена под контролу и чим прође Корона, биће то вруће доба за режим, као у Србиј што је сада ових дана. Доста је народ трпио. Вријеме је за промјене!

Name

ОПЕТ КРЕДИТИ

09.07.2020 17:05

ГАРАНТ НОВА ЗАДУЗЕЊА. ОВИ САМО ЗАДУЗУЈУ. НАЈБОЉЕ ДА СЕ НЕ СУСРЕЦУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бетерлук

09.07.2020 18:45

Није корона вец само да је блеје и да се ниста не ради а паре узимају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

09.07.2020 19:11

Зашто оволика пауза? Да се неко није заразио од Короне?

ОДГОВОРИТЕ