Чланови бенда преносили вирус корону по Ваљеву

Од почетка епидемије, у Ваљеву је у периоду од 14. марта до 31. маја, било потврђених 196 случајева инфекције корона вирусом, да би се за само последњих 19 дана број оболелих повећао за 120, тако да је укупан оболелих 316.

Вијести 06.07.2020 | 12:53
Чланови бенда преносили вирус корону по Ваљеву

Како показују подаци ваљевског Завода за јавно здравље, нови случајеви инфекције су регистровани на подручју свих општина Колубарског округа: у Убу 10, у Мионици 9, у Лајковцу 6 и по један у Љигу и Осечини.

Бенд посејао корону по Ваљеву

Како се наводи у извештају Завода за јавно здравље, заражени чланови једног музичког бенда инфекцију су пренели на још 25 лица на различитим масовним приватним прославама организованим у Ваљеву.

Четири особе су заражене на различитим прославама где су радиле као фотографи на подручју Ваљева и Мионице.

Три здравствена радника су инфицирана корона вирусом ван здравствених установа, а регистрован је још један импортован случај радника који је допутовао из Русије.

Евидентирају се обољевања лица и чланова њихових породица у вези са боравком на Златибору, док су поједина боравила у Београду, Новој Пазови, Борчи, Белој Паланци, Новм Саду и на факултетима у Београду - наводи се у извештају Завода за јавно здравље.

Просечна старост заражених, како се додаје, је 39 година.

Иако је епидемиолошка ситуација у граду погоршана, Штаб за ванредне ситуације у Ваљеву није увео ванредну ситуацију или донео одлуке забране и ограничења, већ 14 обавезујућих мера које предвиђају обавезно ношење маски у затвореном простору, физичку дистанцу, дезинфекцију руку, улаза у зграде, чешће прање градских улица, те два метра раздаљине између столова у кафићима и ресторанима…

(Блиц)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Пи

06.07.2020 11:01

Изузетна прилика за зараду. Искористите прилику док је још увијек могуће без икаквих трошкова! Не троши интернет нити батерије! Идите на плаy сторе и инсталирајте апликацију пи нетwорк, те укуцајте све тачне личне податке. За инвитатион цоде користити ријеч "Јахрастафараи". Србија и хрватска већ имају своје службене цхат групе а БиХ још не јер смо врло мало заинтересирани а прилика нам пролази испред очију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милијана

06.07.2020 17:38

Зарада??? Навлакуша.

Name

Скептик

06.07.2020 11:26

Бенд шири заразу, ма дај. А 20 000 људи на дербију не шири?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

06.07.2020 13:15

Па зар то исто Ваљево није прогласено као заристе епидемије негдје у априлу???На сва звона се о том прицало.И на крају казете,196 обољелих за два мјесеца.То је по 3-4 нова дневно.Од тих 196 обољелих бар пола је било асимптоматско,од ових сто су имали симптоме,пола их је имало лаксе симптоме,од тих пола сто остаје,мозда их је пар затребало респиратор.И додјосмо на статистицки податак да је у Ваљеву,једном од зариста короне у Србији,отприлике сваки 5-6 дан био по један са тезом клиницком сликом.Вау,замислите какво је то само заристе било...е туго моја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет није као у Санџаку!

06.07.2020 13:37

У Санџаку је 10x горе него у Србији!

ОДГОВОРИТЕ