Преминуло још двоје, на боловању 70 медицинара

У претходна 24 часа у Општој болници у Новом Пазару преминуле су две особе.

Србија 04.07.2020 | 12:37
Преминуло још двоје, на боловању 70 медицинара

Примљено је 13 нових пацијената, па је тако сада у регионалној болници која од јуче збрињава и пацијенте из Сјенице и Тутина, укупно 209 хоспитализованих.

У респираторној јединици налази се 10 пацијената, од којих је троје на респиратору, а од данас ради и респираторна јединица са 28 респиратора.

С обзиром да су гинекологија и један део хирургије остављене као зелене зоне, болница у Новом Пазару има око 260 постеља за ковид пацијенте, што значи да су им капацитети скоро попуњени.

Велика помоћ за Пазар је формирање пољске болнице што чини Војска Србије, која у осам шатора има 110 кревета са проширењем до 170, као и 45 војних лекара и медицинских техничара и сестара.

Како је испричао Мирсад Ðерлек на конференцији за медије, може се рећи да се и по бројкама види да се ситуација у Пазару, па и Сјеници и Тутину полако стабилизује.

"Далеко смо од доброг стања, али изашли смо из мрачног периода када су нам људи умирали у кругу болнице", додао је Ðерлек.

С обзиром да и епидемиолози најављују да се следећих седам дана очекује највећи пик, Ðерлек каже да их очекује борба у том периоду и да би одлично било ако би стање било као што је данас.

Генерал Угљеша Јовичић је испричао да су дошли војни медицински радници из Ниша, Новог Сада, Београда и других градова Србије, а да су у складу са потребама формирали стручни тим - епидемиолози, интернисти, инфектолози.

Такође, према његовим речима, пољска болница ће у потпуности бити монтирана у току даншњег дана и спремна за прихват пацијената.

Начелник ВМА Мирослав Вукосављевић, наводећи да је стигао у Пазар јуче, казао је да се од синоћ, а још више од јутрос види да се ситуација у Новом Пазару полако стабилизује и иде на боље.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Митар

04.07.2020 11:23

Упосленици Новопазарског здравственог система су хероји . Надам се да це им Вуциц исплатити бонусе на плату и додјелити нај веца дрзавна признања и одликовања за њихо у не себицну бригу за обољеле без обзира на лицне ризике . Велики аплауз за Новопазарске докторе и сестре и сво пратеце особље .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тренирају строгоћу.

04.07.2020 12:46

Забранили Бошњацима из БиХ да помогну Бошњацима Санџака? Послали војску као нигдје друго. Зашто се у Србији не користи војска вец само у Санџаку? Опрез, Бошњаци !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.07.2020 13:40

Ко им је забранио ??? Федерација немозе себи помоц а камоли коме другом. Јел премијерка рекла свако ко додје добро досао . Бице лаксе осталим љекарима. Захвали се љекарима из унутрасњости који ризикују свој зивот да би спасили друге. Засто је систем са 1340 сдравствених радника у НП затајио је питање које се само намеце. Војска помазе тамо дје је најтезе. То су радили и у Београду али оцито постоје људи који бас ниста не зеле да виде и знају.

Name

за тренирају строгоцу

05.07.2020 13:23

Некима оци и уси не слузе ницему јер им је срце затровано а дуса давно изгубила сваки знацај.