Меркел се појавила у јавности са заштитном маском

Њемачка канцеларка Ангела Меркел у петак се по први пут појавила у јавности са заштитном маском, након што је у овој седмици одбацила оптужбе за хипокризију због неношења маске.

Свијет 03.07.2020 | 19:16
Меркел се појавила у јавности са заштитном маском

Меркел је ушла у Бундесрат, горњи дом парламента, носећи црну маску на којој је писало ЕУ2020.де, назив wебситеа посвећеног њемачком шестомјесечном предсједању блоком које је почело 1. јула.

Меркел, чија је влада учинила обавезним ношење маске на неким јавним мјестима, упитао је новинар на прес-конференцији у понедјељак зашто никада не носи маску у јавности.

Канцеларка, позната по томе што пажљиво прати анкете јавног мнијења, одговорила је да није било потребе да носи маску јер је поштовала правила физичке дистанце, али да ју је носила када није могла одржавати дистанцу, напримјер у приватним куповинама када није била пред очима јавности.

"Ја вам, међутим, нећу рећи гдје идем у куповину", изјавила је она уз осмијех.

Меркел је похваљена због свог одговора на кризу с корона вирусом и стопа одобравања њеног рада нагло је порасла. Највећа европска економија носила се с пандемијом ЦОВИД-19 боље од већине својих сусједа, потпомогнута релативно благим рестриктивним мјерама које су омогућиле наставак друштвених и индустријских активности кроз вишемјесечну епидемију, као и пакетима спаса и опоравка, преноси Реутерс.

(Фена) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ова

04.07.2020 02:33

Баба боље изгледа са маском. Предлазрм јој да је не скида никада. У овом корона времену најбоље пролази бурка нација. Видите да су у праву сто се забрадјују.

ОДГОВОРИТЕ