Жути метеоаларм за Бањалуку, Приједор, Мостар..

У Републици Српској данас је на снази жути метеоаларм за подручје Бањалуке и Приједора због екстремно високе температуре ваздуха од 32 до 35 степени Целзијусових.

Република Српска 29.06.2020 | 10:09
Жути метеоаларм за Бањалуку, Приједор, Мостар..

Жути метеоаларм, који значи да вријеме може бити опасно, за данас је на снази и за подручја Мостара, Сарајева, Бихаћа и Тузле, с тим да временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез.

Послије подне су могући услови за понеки краткотрајни пљусак на истоку и у брдско-планинским предјелима, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра ујутро и током дана биће претежно ведро и сунчано вријеме уз слаб до умјерен развој дневне облачности, послије подне могући су услови за понеки краткотрајни пљусак на сјеверу и истоку, те у вишим предјелима.

Јутарња температура ваздуха биће од 14 до 20, а највиша дневна од 24 до 30, на сјеверу и југу око 32 степена Целзијусова.
У сриједу, 1. јула, ујутру ће бити претежно ведро и сунчано, током дана сунчано вријеме уз слаб до умјерен развој дневне облачности, а послије подне су могући услови за понеки краткотрајни пљусак на сјеверу и истоку, као и у вишим предјелима.

Јутарња температура ваздуха биће од 13 до 19, а највиша дневна од 21 до 27, на југу и сјеверу око 32 степена Целзијусова.

У четвртак, 2. јуна, ујутру ће бити претежно ведро и сунчано, током дана сунчано уз слаб до умјерен развој дневне облачности, а послије подне биће услова за краткотрајне пљускове у сјеверним и источним предјелима.

Јутарња температура ваздуха од 15 до 20, на југу до 22, а највиша дневна од 23 до 29, на југу и сјеверу око 33 степена Целзијусова.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар