УНРС: Ненадокнадив губитак за новинарску заједницу

Удружење новинара Републике Српске саопштило је да је Српска прераном смрћу Жељке Спремо остала без једног од најдрагоцјенијих новинара.

Република Српска 28.06.2020 | 17:46
УНРС: Ненадокнадив губитак за новинарску заједницу

Бројне редакције остале су без свог родоначелника, колеге без једног од симбола професионалности и ненаметљивости, а Удружења новинара, како су истакли, без руководиоца који је и, опхрван болешћу, инсистирао на практичном његовању журналистичких вриједности и заложио препознатљиво и угледно име у идеју нашег поновног активирања.

"Непомирљивост са одласком наше колегинице и пријатељице прожета је поносом што смо непосредно свједочили ријетко виђеној каријери исписаној у свим новинарским жанровима и хијерархијским љествицама: Радио-телевизије Републике Српске, Новинске агенције Републике Српске - СРНА, БН телевизије, Слобомир телевизије, Радио Модриче, Блица, Семберских новина и Бобар радија", наводи се у саопштењу Удружења новинара .

Ако је већ крај овоземаљске каријере неумитан, није изненађење, додају, што је Господ придружио Жељку небеској редакцији баш на Видовдан.

Новинарка Жељка Спремо преминула је данас у Бијељини у 56. години након тешке болести.

(УНРС/СРНА)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тужно,тужно ..

28.06.2020 22:19

Туга до неба кад одлазе андјели. Нека јој је лака земља. Збогом Зељка велики цовјеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слава И хвала

29.06.2020 05:49

Велики губитак за породицу, искрене пријатеља, свакако И новинарство. Зељка је била изузетна у сваком погледу, храбра, јединствена, "своја", цовјек И професионалац, са надахнутим И уздигнутим осјецајем за овоземаљску десавања, сто је рано винуло изнад просјецних. Нека јој је вјецна Слава, нека одмори у неком новом свијету гдје нема зла, подвала, обмана, свих бескрупулозности овдасњег зивљења. Амен.

ОДГОВОРИТЕ