Требиње: Обољели повезани са скупом ван града

Четири нова случаја инфекције вирусом корона у Требињу потврђена су код лица средње и млађе животне доби, а први резултати епидемиолошке истраге говоре да би то могло да буде повезано са једним скупом организованим ван града, саопштио је градски Штаб за ванредне ситуације.

Република Српска 27.06.2020 | 17:33
Требиње: Обољели повезани са скупом ван града

– Ријеч је о особама из различитих породица из Требиња. Вирус корона потврђен је код двојице Требињаца и једне Требињке средње животне доби, те код једне наше суграђанке млађе животне доби – наведено је у саопштењу. 

Ситуација са вирусом корона у Требињу је под контролом и нема мјеста паници, истакнуто је из Градског штаба, одакле су позвали суграђане да смање друштвени контакт, да у затвореном простору носе маске и да што чешће перу руке.

– Љубљење, руковање и грљење треба избјегавати без изузетка, а физичку дистанцу држати на минималном растојању од један и по до два метра, јер се само уз поштовање ових препорука може спријечити ширење ковида-19 – поручили су из Штаба.

У саопштењу је истакнуто да је ситуација у градовима у окружењу веома сложена, па се грађанима Требиња савјетује додатни опрез.

На подручју Требиња су од почетка пандемије вируса корона регистрована 33 обољела лица, од којих се њих 22 опоравило.

(Срна)

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Разум упали

27.06.2020 15:44

Добро реците нам шта се деси кад се оболи, па онда нас гњавите бројем, губљењем блискости и програмирањем у робове?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

27.06.2020 16:47

Ови из Требиња су били у Агапе ресторану у Бања Луци Агапе је највећи кластер у Рс...

ОДГОВОРИТЕ