Србац кредитом крпи нове буџетске рупе

Одборници Скупштине општине Србац на данашњој 29. сједници донијели су одлуку о краткорочном кредитном задужењу ове локалне заједнице у износу од 350.000 конвертибилних марака. Краткорочно задужење  је неопходно, како је образложено на сједници, у циљу превазилажења тренутних проблема  због слабијег пуњења општинске касе усљед смањене привредне активности у вријеме  пандемије вируса корона.

Република Српска 09.06.2020 | 20:41
Србац кредитом крпи нове буџетске рупе

Донесена је и одлука о исплати 20.000 КМ заједници етажних власника у стамбеној згради у улици Моме Видовића, за санацију штета насталих у пожару 4. марта, када је 8 породица остало без крова над главом. Педесет одсто средстава обезбједила је Републичка управа Цивилне заштите РС, а друга половина је издвојена из средстава буџетске резерве. 

Поставља се питање  да ли ће ова средства бити довољна као помоћ у санацији кровне конструкције и насталих оштећења у становима који већ три мјесеца нису у функцији.

Србачки одборници су  усвојили и план капиталних инвестиција за 2020. Годину којим је предвидјена реализација 13 пројеката укупне вриједности   4,2  милиона конвертибилних марака. Општина ће учествовати са 295.000 КМ, док ће виши нивои власти обезбједити 3 милиона и 900 хиљада конвертибилних марака. 

Највише средстава, око 2,3 милиона односи се на реконструкцију  врбаско-савског  насипа који се ради већ двије године.

Занимљиво је да је буџетом општине Србац за ову годину за подстицај развоја пољопривреде, иако је ријеч о изразито аграрној општини, планирано свега 60 хиљада марака.

Поред осталог, на данашњој сједници без веће расправе усвојени су извјештаји о раду јавних предузећа, установа и организација. Ипак, највише пажње одборници опозиције су посветили Дому здравља Србац, који послује са губитком, па је захтјевана смјена директора ове здравствене установе др. Мирка Стојића, који је истовремено и предсједник скупштине општине.

Свој  приједлог  одборници ПДП-а и СДС-а  су образложили чињеницом да је из истих разлога смијењен претходни  директор Дома здравља. СНСД-ова  скупштинска већина то није  прихватила.

Опозиција је ипак успјела  да  оствари  приједлог да се  наредна засједања општинског парламента  директно преносе на локалном радију , како би градјани ове општине имали  прави увид у рад одборника и заступање њихових интереса.

(БН/С.К.)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Миле

09.06.2020 19:14

У Српцу се краде научили од учитеља додига мали им је сто милијона имају добар апетит ма сиротињдка пара и суза гсдно.пече

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

09.06.2020 19:26

Ста би о новој скупстинској вецини?Пуко балон,а?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

09.06.2020 21:51

задња умире. Ријеч је ријеч, видјеце се.

Name

приједор

09.06.2020 19:59

Нема лове приходи стално падајуСад че све локалне заједнице само дизати кредите да исплачују плате..Тонемо ко олово..нема спаса Нико не размишља о смањен ју администрације п лата у администрацији..парламентима влади.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕЂО ИЛИЋ

09.06.2020 21:50

Научили су они од мене, свашта сам радио, а нисам одговарао. Замислите само направио фудбалски стадион и ФК Црвена земља, довео их у прву лигу и да нисам смијењен са позиције генералног директора Шума РС, они би ушли у премиер лигу. Свима је било добро, поставио комшију Вецу за возача, два нова аута марке Ауди, А6 и Q7 пред мојом кућом, ујутру му кажем којим ћемо. Ко ће то још у Србцу имати и умијети као ја, маму вам србачку јебем?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стари Србачанин

10.06.2020 06:09

Кад видим ко сједи у првом реду није ни чудо што нам треба ребаланс. Требаће и ребаланс ребалансовог ребаланса...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац

10.06.2020 16:09

На којег циљас.

Name

Ре Србац

11.06.2020 15:30

На тебе. Тачно знам ко си и гдје сједиш у првом реду. Написао си три ријечи и види се да си неписмен, то те је одало. Џаба што си куповао диплому, мозак се још увијек не може купити као ни поштење. Ни друштво из реда ти није ништа боље.