Тужилаштво вјерује да су нађена тијела Бошњака

 Тужилаштво БиХ саопштило је да се претпоставља да посмртни остаци, пронађени на неприступачном терену у планинском подручју општине Кнежево, припадају Бошњацима из которварошког мјеста Вечића, који су у новембру 1993. године покушали да се преко Влашића пребаце до Травника.

Босна и Херцеговина 06.06.2020 | 16:41
Тужилаштво вјерује да су нађена тијела Бошњака

Током процеса ексхумације биће ангажован стручни деминерски и алпинистички тимови, навели су из Тужилаштва.

У саопштењу се подсјећа да су посмртни остаци пронађени на локалитету Дубока- Дубоки поток и да се претпоставља да је ријеч о више особа.

Тужилац и стручни сарадник из Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ координисали су процес припреме и осигурања локације, ради провођења ексхумације.

Осим представника Тужилаштва БиХ, на локацији су били присутни и представници Института за нестала лица, као и представници преживјелих.

Локацију осигуравају полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, наводе из Тужилаштва и додају да ће ексхумација бити настављена.

Из Сипе је јуче саопштено да је у мјесту Дубока, у општини Кнежево, 3. јуна пронађено више посмртних остатака из протеклог рата.

(Срна) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Зоки

06.06.2020 19:18

Туга, људи су Ма Које вјере били...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само човјек

06.06.2020 19:41

Не поновило се никада и никоме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црква Босанска

07.06.2020 09:15

Провјерите јос једном али мислим да је ипак ријец о Скендер Вакуфу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја сам

08.06.2020 07:17

Туга и залост и ја се само питам како тако лако могу са нама манипулисати. Сад наводно зивимо у "Миру" али кад помислимо на све свакодневне туце носења и пријетње са орузјем ухвати ме страх. Свједоци смо и пред прослог рата и видимо колико су нас лагал за вријеме и да је велики број који су послије узивали.

ОДГОВОРИТЕ