ЕУ: БиХ да истражи злоупотребе у вријеме епидемије

С̌ефови Мисија дрз̌ава ц̌ланица ЕУ у Босни и Херцеговини и Делегације ЕУ поруц̌или су у заједниц̌кој изјави како од власти из цијеле БиХ оц̌екују да правилно истраз̌е и покрену поступке пред надлез̌ним судовима у слуц̌ају било каквих сумњи о злоупотреби средстава у процесу јавних набавки, укљуц̌ујуц́и и оних за вријеме одговора на ЦОВИД-19 пандемију.

Босна и Херцеговина 02.06.2020 | 13:24
ЕУ: БиХ да истражи злоупотребе у вријеме епидемије

"Од свих представника власти оц̌екујемо да проведу уц̌инковите истраге, у потпуности у складу са гаранцијама правиц̌ног суђења, на темељу нац̌ела владавине права, као кљуц̌не вриједности ЕУ, и без било каквог политиц̌ког притиска или утицаја. Неовисност туз̌итеља и судија су од сус̌тинског знац̌аја и морају се осигурати. Пријетње и притисци на полицију и туз̌итеље су неприхватљиви", наводи се у изјави.

Позвали су Парламентарну скупс̌тину Босне и Херцеговине да "без даљњег одлагања усклади законодавство БиХ о јавним набавкама са релевантном правном стец̌евином ЕУ, како се то захтијева и у Мис̌љењу".

(Вијести.ба)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ПРИЈЕДОРЧАНИН

02.06.2020 11:31

Хало пријатељу, хало!!! У реду је купујем летећу болнцу!!! За цијену ће мо лако, само док се договорим са татом и мамом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДИСПЕЦЕР ?

02.06.2020 11:50

И САТОР , НАДСТРЕНИЦА !

Name

Парламенту ЕУ

02.06.2020 16:37

Смакните Бурлета са трона док га ми сами не смакнемо!

Name

Цyз

02.06.2020 12:12

ЕУ зна за св криминал сто се у РС и Федерацији муља са Милионима.Све су то супље прице.

ОДГОВОРИТЕ