СЗО забринута: "Активирају се нова жаришта короне"

Сјеверна и Јужна Америка биљеже убрзан пораст у броју заражних корона вирусом, упозорила је Свјетска здравствена организација (СЗО).

Свијет 02.06.2020 | 07:48
СЗО забринута: "Активирају се нова жаришта короне"

Извршни директор програма за ванредне ситуације СЗО Мајк Рајан рекао је да су Централна и Јужна Америка постале “интензивне зоне трансмисије” вируса.

Он је додао да не вјерује да је достигнут врхунац у трансмисији и истакао да тренутно не може да предвиди када ће доћи до врхунца. 

– Пет од 10 земаља широм свијета које су пријавиле највећи број нових случајева у посљедња 24 часа је у Америци: Бразил, САД, Перу, Чиле и Мексик – рекао је Рајан.

Подсјетио је да је прије “много много недјеља” свијет био усредсређен на јужну Азију и Африку као потенцијална жаришта корона вируса, преноси ЦНН.

Рајан је рекао да је сада, у одређеној мјери, ситуација у тим подручјима и даље тешка, али стабилна.

С друге стране, “јасно је да је ситуација у многим јужноамеричким државама далеко од стабилне. Дошло је до брзог пораста броја случајева и ти системи су под све већим притиском”, нагласио је Рајан.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јасно је

02.06.2020 06:41

Каже Рајан у нади да ће срушити Трампа. Сав сценарио је њихов, да њихови монструми дођу поново на власт. Противкандидат, љубитељ дјеце. Љуби цурицама косе, унуци трпа језик у уста...дивно мисле народу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

02.06.2020 08:30

СЗО шта је то ? Сатанистичка организација финансирана новцем антихриста Бил Гетјтса чији је основни циљ депопулација земље......

ОДГОВОРИТЕ