Србија неће бити дио ЕУ док не ријеши косовски проблем!

Најважнија порука је показати да у Србији нема заштићених, рекао је председник Србије Александар Вучић, коментаришући наводе Игора Јурића.

Србија 31.05.2020 | 23:30
Србија неће бити дио ЕУ док не ријеши косовски проблем!

"Позивам надлежне државне органе да уради свој посао и тужилаштво да нам каже постоји ли тај политичар или не", рекао је Вучић о наводиа Јурића да у Србији постоји политичар педофил.

Најважнија порука је показати да у Србији нема заштићених, а државни органи ће, према његовим речима, урадити све да се то утврди. 

"Ако постоји, показаћемо да у Србији нема заштићених и да, без обзира да ли сте политичар, имате новца, физичку силу, не можете бити бахати и злостављати малолетну децу. То ми је далеко од схватања и људи треба да буду уверени да ће држава урадити све да се до истине дође", каже.

Истиче да не жели да критикује било кога, па ни Јурића, већ да га треба питати зна ли нешто о овом случају или не.

"Мислим да је од пресудног значаја да заштитимо дете и да покажемо да заштићених нема, а политички трикови људе у Србији уопште не занимају", рекао је Вучић.

"Трудио сам се, покушаћу и вечерас да говорим само као председник,а не као члан странке коју водим. За мене је ужасно да видим да је неко ко учествује у политичком животу нападнут. Држава је реаговала брзо, приведени су нападачи", наводи председник.

"Трифуновић није особа са којом бисмо градили политичке савезе", додаје председник и објашњава да то не значи да неко има право да му физички прети.

То је последица јер имамо један екстремни део друштва, сматра председник.

"Али и ми морамо нешто да урадимо, зато сам ја пре два месеца престао да изговарам имена. То је један добар увод, а уверен сам да ће партија господина Трифуновића, али и многе друге, бити у пралааменту, и имаће прилику да своје ставове изнесу", каже.

"Неки никада неће бити власт, неће људи неодоговрне људе. То што ти вичеш гласније ти ћеш доћи на власт - па нећеш", објашњава председник.

Председник Србије је истакао да је у последњем кавратлу Србија имала 6,1 одсто, а тада није било ковида, иза су Турска, Кина.

Он је додао да ће Србија за годину и претећи Хрватску по БДП, док ће за плата бити потребно шест година

Шест дана раније, 4. јуна, биће исплаћени минималци, а сутра 1.350.000 људи добија 100 евра.

"Морамо да признамо да смо поражени 1999. године, али не говорим о неморлу оних који су нас напали", каже и додаје да је 2010. пресуда Међународног суда правде донета, то све говори да смо у тешкој ситуацији.

"Успели смо да Србију држимо да буде угледна, да испуњава своје међународне обавезе", каже и додаје да смо успели да у овим моментим водимо рачуна и о својим националним интересима.

"Ми мислимо да је то Србија, они да је то независно Косово."

"Да ли сам велики оптимиста да ће се пронаћи неко компромисно решење - нисам", додаје.

"Нема сумње да без решавања косовског проблема Србија неће бити чланица ЕУ", каже и додаје да је то недвосмислена порука ЕУ.

Председник Александар Вучић указао је вечерас да је дошло до другачије расподеле економске моћи у Европи и свету, а да је једна држава ЕУ забележила "страховит" раст, што ће, оцењује, и по питању КиМ да доноси тежа питања за нас.

"Очигледно је да постоји велики сукоб између две западне силе око ситуације у Приштини. Видећемо шта ће бити око њихове владе. Спремни смо да разговарамо", рекао је Вучић.

Он је, иначе, у више наврата указао да је Немачка из епидемије изашла са новом снагом.

Каже и да не види како и на који начин и о чему можемо да се договоримо, али да морамо да разговарамо, да решавамо безброј проблема између Срба и Албанаца - морамо.

"Али, када питам шта је решење, чујем само да нема промене граница. Они чекају да неко у Србији каже да то није Србија, или ''одрећи ћемо се свега да би нас неко потапшао по рамену''”, рекао је Вучић за Хит твит.

Како је рекао, иако би се очекивало да, с обзиром на изборну кампању која је у току, говори "лаке или милозвучне поруке", мора да укаже да је Србија у тешкој ситуацији по том питању.

Додао је да ће ствари мењати глобално и у наредном периоду, а да је наше да то пратимо и да сачувамо Србију.

“Надам се да ћемо у томе успети, а за то нам је потребна снажна економија и да будемо уједињени као народ”, рекао је Вучић.

Он је поновио да је Србија на ЕУ путу, којој је, каже, захвалан на новцу који је издвојила за Србију, али да није увек срећан због политичких изјава које стижу из Уније, мада је и то демократија и показује слободарско опредељење Србије.

"Нема сумњи и илузија око тог питања И зато знам да ће предстојећи избори бити тешки. Сваки глас који буду имали преко 50, сви други заједно, у једном дану ће се договорити око техничке владе, без обзира на међусобне разлике, да би за себе обезбедили бољу позицију", рекао је Вучић у емисији Хит твит.

Нада се, истиче, да "ћемо моћи да имамо добру утакмицу“.

Одговарајући на питање зашто је ЕУ толико важно да сви учествују на изборима 21. јуна, рекао је да би и он волео да сви изјађу на изборе.

Тада би се, каже, видело ко колику подршку има, али, додаје, да свако има право да одлучи хоће ли на изборе или не.

Каже да истразивања јавног мњења прецизно приказују шта народ мисли, додајући да кроз њих сагледава ставове који људи износе, пошто не мозе, због обавеза, да буде стално међу народном.

“Пратим све реакције и гледам да покажем да нисам арогантан и борим се за њих. Понекад не можете да покажете своју емоцију. Сваки дан сте изложени погледу јавности“, додао је он.

Вучић је говорио и о затварању црногорске границе за грађане Србије, а др Несторовић је навео да Црна Гора нема лабораторију за тестове и да су се корстили искључиво брзи тестови.

"Само да би знали људи- ми на брзим тестовима протекла два дана ниједног заражених немамо. Брзи тестови не хватају корону у сваком случају", каже Вучић објашњавајући да би према резултатима брзих тестова Србија већ могла да прогласи победу над вирусом. Границу су отворили за грађане Косова, јер их признају као државу, а ми смо на косово послали тестове на корону", каже Вучић.

"Затварање граница и политичких разлога не могу да разумем", додаје.

"Ми се не стидимо да прикажемо број мртвих", каже.

Председник Србије говорио је о предизборном споту и негативним коментарима које је изазвао на друштвеним мрежама.

"Имали сте то још од Зорана Ђинђића", каже Вучић, објашњавајући учешће деце у предизборним спотовима.

"Ако РЕМ то забрани ја ћу да поштујем ту одлуку. Најсмешније је да је највећу дреку подигла једна телевизија којој паћамо да се то емитује", каже и додаје:

"Ја сам научио да нам скидају спотове".

(Тањуг)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Мрки

31.05.2020 21:47

И јос доста тога мој преседнице ..!

ОДГОВОРИТЕ
Name

гергелy

31.05.2020 21:50

Ста це вам ЕУ дрзи се Кине и Русије свакако највисе људи иде у те дрзаве да себи обезбиједе егзистенцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данијела

01.06.2020 04:18

Такви попут тебе вјероватно не типкају из Кине и Русије,него из ЕУ. Манимо се лицемјерства. Уосталом,ми и јесмо дио Европе,били и остали.

Name

Мицко

31.05.2020 22:05

Велика среца та ЕУ Па да им ми врацамо кредите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гледаоц

01.06.2020 03:06

Па он слаже прије него што проговори. Само је жалостно како имају људи кратко сјећање. Ставите прст на чело и размислите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милутин

01.06.2020 04:01

У мом послу када не могу ријешити неки проблем зовем колеге или тај посао препустим другом да га ријеши.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ок

01.06.2020 05:41

Господин Вуциц ради одговорно свој посао. Добро процјењује ситуацију у свијету и зели са свима добру сарадњу. То је једина исправна Политика која свима мозе само донијети добро. Назалост у насем региони се утркују ко це бити веци послусник запада сто је нас довело у катастрофу. Кад моје колеге посјете Београд и врате се на запад мозес цути само похвале. Србија дие у добром правцу. Корона је показала све. Нас регио није осјетио никакве нестасице док многе земље на западу су имале .Никада нисам гласао ни за кога али господине Вуцицу ви дајете наду да има људи у политици који имају јос морала. Само тако ви сте на правом путу

ОДГОВОРИТЕ
Name

срна

01.06.2020 07:14

Немас ти појма која земља на западу осјетила нестасице ,кад ти је тако добро у србији сто тамо и не радис,сви ми знамо како се зиви у Републикама бивсе југославије ако се буде овако добро зивјело За 10 до 20 година неце висе ни постојат нИ једна дрзава,

Name

Нострадамус

01.06.2020 13:39

Е мој срна ја овде у дијаспори стално слусам такве будале који стално хвале како је код нас најбоље.Ја им нудим 1.000 двије и висе еура да поцијепају пасос и визу и да цу их лицно да превезем у Србију БиХ Хрватску.Сто је неко написао ус уједа највисе из опанка такви су ови наси гастарбеитери изасли из опанка па уједају ли уједају.Добро си овоме одговорио.

Name

кики

01.06.2020 19:05

На западу нестасица и велики проблеми..хахахаха. Сваста се мозе цути.

Name

Деда

02.06.2020 01:45

Знаци никада неце бити дио еу. Србија је у еу само није на папиру. Као да папир несто знаци.еу би некако да србију избрисе са мапе јер јој смета ту гдје је уцртана вјековима па нема други нацин него парцањем мало помало. И птица поједе цитав хљеб кљуцајуци данас мало сутрамало и он нестаде. Него вуцко мјењај политику и прислањај се тамо гдје те зеле без уцјена. Еу заборави. Ето турци нису у еу па су успјесни.

ОДГОВОРИТЕ