Данас одлука о притвору Новалића, Солака и Хоџића

Током дана би требала бити донесена одлука да ли ће за Новалића, Солака и Хоџића бити затражен једномјесечни притвор или ће бити пуштени на слободу.

Република Српска 30.05.2020 | 09:11
Данас одлука о притвору Новалића, Солака и Хоџића

Федерални премијер Фадил Новалић, суспендовани директор Федералне управе цивилне заштите Фахрудин Солак и власник предузећа Сребрена малина Фикрет Хоџић, предати су јуче у надлеженост Тужилаштва, а како је за Н1 јутрос потврдио портпарол Тужилаштва Борис Грубешић, тужилачки тим ради и више информација о статусу осумњичених биће познато ускоро.

''Више информација током дана'', кратко је казао Грубешић.

Током дана би требала бити донесена одлука да ли ће за Новалића, Солака и Хоџића бити затражен једномјесечни притвор или ће бити пуштени на слободу.

Јавност се заинтересовала за овај случај због чињенице да је у јеку кризе изазване пандемијом новог вируса корона медицинску опрему за потребе здравственог система у Федерацији БиХ набавила пољопривредна компанија. Вриједност набавке 100 кинеских респиратори износи 10,5 милиона КМ.

Раније по налогу Тужилаштва БиХ припадници СИПА-е извршили су претрес више локација, међу којима су и просторије Федералне управе цивилне заштите, Завода за јавно здравство ФБиХ, Влада ФБиХ и фирме “Сребрена малина“. Одузети су одређени предмети, документација као и мобилни телефони неколико званичника међу којима је и мобител премијера Новалића.

Из Тужилаштва БиХ је речено да је тим тужилаца, од почетка рада на предмету, 4. маја ове године, када је тужилаштво преузело предмет, предузео цијели низ потребних радњи, на утврђивању свих околности ове набавке и интензиван рад се свакодневно наставља.

(Н1)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

075

30.05.2020 08:14

Када би се ПРАВИ и потпуно ТАЧНИ попис направио у БиХ, дошло би се до податка да у БиХ има више Рома него Хрвата, а Хрвати су узели скоро СВЕ главне позиције, Грубешић нпр., а има их реално 8 %!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трн

30.05.2020 08:25

Ма него да ће их пустити. То је биамаза тужилаштва ко и до сада. Ко смије преко Бакира. Чињеница да је он то изрезирао али да до знања да је он сериф.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

30.05.2020 14:05

Вјерујем да није Бакиру под контролом овај процес, због тога је и тразио помоц странаца како би тузиластво и суд БиХ ставио под контролу. Само процитај његов иступ у медијима којим притварање осумњицених назива напад на Босњаке. Док је на целу Суда БиХ била Медзида Кресо тада је СДА дрзала конце правосудја у рукама. То је оно сто брине Бакира. Па он је најбогатији цовјек БиХ. Ста мислис да је он то постено стекао.

Name

ре

30.05.2020 08:35

Додик и Цовиц су преузели тузилатво БИХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxл

30.05.2020 08:45

Ристаниц је образовани господин и менадзер,Малина-Регистратор,препотентни музек са мобителом у руци,скоројевиц надувани. То је разлика у приступу,који си ти профил политицара,менадзера кад са Малином посао правис. Хоћеш правду и државу,шипак,Малинари из ока краду,е па нека је.

ОДГОВОРИТЕ