Источно Ново Сарајево слави Дан општине

У храму Светог великомученика Георгија на Вељима данас ће бити служена литургија поводом Спасовдана - крсне славе и Дан општине Источно Ново Сарајево. Након литургије биће одржана свечана литија.

Република Српска 28.05.2020 | 09:41
Источно Ново Сарајево слави Дан општине

У Источном Новом Сарајеву синоћ је одржана свечана Спасовданска академија на којој су општинске повеље додијељене предсједнику Србије Александру Вучићу за допринос и подршку изградњи Трга "Србија" на подручју ове локалне заједнице и постхумо ратном хирургу Миодрагу Лазићу за допринос који је дао у одбрани Републике Српске.

Поводом Спасовдана - крсне славе и Дан општине Источно Ново Сарајево, синоћ је отворена изложба фотографија "Све је стало у један тренутак", које су настале за вријеме епидемије вируса корона, те додијељене награде за најбоље фотографије.

Ћосић је раније рекао Срни да ће средства намијењена за славске свечаности ове године бити усмјерена у програм за подршку привреди.

Он је истакао да Источно Ново Сарајево славу дочекује као једна од најразвијенијих локалних заједница у Републици Српској, која биљежи прилив становника, непрестани инфраструктурни развој, како кроз реализацију јавних инвестиција, тако и кроз релаизацију приватних инвестиција.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

бенито

28.05.2020 09:10

Нека, нека општина, али да ли ико може израчунати колико кошта општинска администарција ( може ли се број општина смањивати ?). И о каквој помоћи привреди се говори, колико то кошта слављење и ко то финансира. Хоћемо ли икада почети рационално размишљати. Ко заради те новце, одакле дођу и ко, за које сврхе и како их троши? Која црна привреда сјечемо шуме, копамо угаљ и разваљујемо планине каменоломима.Све увозимо (боље србијанско млијеко од нашег, или минерална вода или шта знам шта?)Сваку помоћ цијеним али не по цијену да будем у колонијлном положају па там то била и Србија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зар се мора дати име

28.05.2020 10:05

...Србија свему??? Не видим сврху? Зашто не трг мира и сл? Зашто желимо да провоцирамо, а онда провокација с друге стране смтрамо нечим лошим?