Шпанија "грешком" увећала број умрлих од короне

Министарство здравља Шпаније саопштило је да је дошло до грешке код укупног броја умрлих од новог типа корона вируса у тој земљи, те како је у недјељу објављени број умрлих мањи за око 2.000.

Свијет 25.05.2020 | 21:33
Шпанија "грешком" увећала број умрлих од короне

Из Министарства наводе како је недјељу објављено да су у земљи од КОВИД-19 умрле укупно 28.752 особе, а у понедјељак је потврђено да је заправо тај број мањи за скоро двије хиљаде, а тренутно износи 26.834.

Министарство здравља које се често сусреће с проблемима око података о епидемији из аутономних влада, а до ових грешака најчешће долази у вези с информацијама из аутономне управе Каталоније.

Министарство први пут није објавило број умрлих у протекла 24 сата, али наведено је како је у посљедњих седам дана умрло 50 особа.

Наведено је такође да су забиљежена 132 нова случаја заразе. Чиме је укупан број особа позитивних на корона вирус попео на 235.400.

У међувремену, министар унутрашњих послова Фернандо Марласка суспендовао је мадридског жандармеријског команданта пуковника Диега Переза де лос Кобоса због "губитка повјерења".

Шпанска државна телевизија РТВЕ објавила је да је Де лос Кобос отпуштен због истраге о демонстрацијама одржаним поводом 8. марта, Међународног дана жена, за који се претпоставља да је допринио ширењу корона вируса у земљи.

Ванредно стање у Шпанији проглашено је 14. марта и на снази је до 7. јуна, власти те земље су почетком овог мјесеца почеле постепено ублажавати уведене рестриктивне мјере.

(Анадолија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ацо

26.05.2020 16:05

Каквом греском, тако морају говорити ако хоце паре од фармацеутске мафије, провидно свугдје...

ОДГОВОРИТЕ