Грађани пружили подршку руској "бикини медицинској сестри"- сликали се као она!

Медицинска сестра Надежда Жукова, која је фотографисана у ковид болници у Тули само у бикинију испод заштитног одела и тако постала популарна широм света, добила је подршку мештана руског града Самаре, који су се сликали само у вешу испод заштитног одела.

Занимљивости 25.05.2020 | 17:34
Грађани пружили подршку руској "бикини медицинској сестри"- сликали се као она!

На мрежи Вконтакте, руском пандану Фејсбуку, грађани Самаре подржали су Надежду Жукову, која је пре неки дан кажњена због ношења бикинија испод одела, тако што су и сами обукли заштитна одела испод којих су имали само доњи веш или купаћи костим.

Својеврсни перформанс су извели као знак солидарности, али и да сами виде какав је осећај носити заштитно одело, преносе Тулске новости.

„Тешко је дисати, знојите се, лице вам је стегнуто. Као да сте у сауни“, објашњава једна грађанка Самаре своје осећај у оделу.

Људи који су протестовали носили су одела 10 минута, а доктори и медицински радници морају да раде у њима сатима.

Када се њена фотографија појавила на интернету, против медицинске сестре покренут је дисциплински поступак, али она ипак неће бити кажњена, јер је добила подршку многих.

  <блоцкqуоте цласс="тwиттер-тwеет"> <п дир="лтр" ланг="ру">Жители Самары запустили хештег <а хреф="хттпс://тwиттер.цом/хасхтаг/%Д0%БФ%Д0%БЕ%Д1%80%Д0%Б0%Д0%БА%Д1%83%Д0%БФ%Д0%Б0%Д0%ББ%Д1%8Ц%Д0%БД%Д0%Б8%Д0%БА%Д0%БЕ%Д0%Б2?срц=хасх&реф_срц=тwсрц%5Етфw">#поракупальников и сфотографировались в купальниках и комбинезонах на пляжах, во дворах и в магазинах. Они решили поддержать медсестру из Тулы, которая ходила так по больнице.<бр />Тг-канал Самара в курсе. <а хреф="хттпс://т.цо/о2Кw5мРw4б">пиц.тwиттер.цом/о2Кw5мРw4б — ?Проблемы Самары? - ☎️ Азаров, Алло?! (@Азаров_Алло) <а хреф="хттпс://тwиттер.цом/Азаров_Алло/статус/1264210529234702336?реф_срц=тwсрц%5Етфw">Маy 23, 2020

<сцрипт срц="хттпс://платформ.тwиттер.цом/wидгетс.јс">

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар