Кина послије короне: Заживио ноћни живот

Ноћни клубови у Кини су углавном поново заживјели, а власници и посјетиоци све више осјећају сигурност вјерујући да је епидемија корона вируса под контролом.

Свијет 25.05.2020 | 08:43
Кина послије короне: Заживио ноћни живот

Дезинфекциона средства, чаше за једнокртану употребу и маске, међутим, постали су дио доживљаја.

У клубу за љубитеље електронске музике 44КW у Шангају посјетиоци су протеклог викенда сједили, дружили се и плесали са мало социјалног дистанцирања, преноси Ројтерс.

Клуб је поново отворен средином марта након што је био затворен шест недјеља, али требало је да прође доста времена док се ствари нису вратиле у нормалу.

Власник клуба Чарл Гуо каже да није било много посјетилаца јер се већина љуци бринула за безбједност.

– Већи прилив посјетилаца почео је крајем априла, а њихов број је враћен на прошлогодишњи ниво средином маја – рекао је Гуо.

Није, међутим, све као некада.

Сваком посјетиоцу се мјери температура, а њихови подаци се записују у регистар, док особље све вријеме носи маске и рукавице.

Посјетиоци не морају да носе маске, али већина то чини.

Стаклене чаше су замијењене пластичним, а у широм клуба се налазе посуде са дезинфекционим средствима.

Кваке и тоалети се дезинфикују на сваких сат времена, а читав клуб се дезинфикује сваки дан прије отварања и послије затварања.

У Кини клубови нису били жаришта епидемије, за разлику од Јужне Кореје, гдје је овог мјесеца дошло до ширења заразе у ноћним клубовима, што је довело до другог таласа и њиовог поновног затварања.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар