Хрватска дозволила транспорт робе преко свих прелаза

Након два мјесеца отежаног транспорта робе због малог броја граничних прелаза преко којих је дозвољен прелазак, Република Хрватска одлучила је омогућити транзит теретног саобраћаја на свим својим прелазима.

Регион 19.05.2020 | 12:36
Хрватска дозволила транспорт робе преко свих прелаза
Они су раније јавност обавијестили да је саобраћање теретних моторних возила од синоћ у 00:00 сати дозвољено на свим граничним прелазима:

"Од 19. марта 2020. године од 00:00 сати омогућен је транзит теретног саобраћаја преко свих граничних прелаза Републике Хрватске, што значи да се промет за теретна моторна возила приликом улаза и излаза између Републике Хрватске и Босне и Херцеговине може одвијати на сваком граничном прелазу."

Наведеном Одлуком Републике Хрватске знатно ће се смањити гужве на граничним прелазима, а из Граничне полиције су поздравили отварање.

„Тиме ће се знатно смањити гужве и вишесатна чекања на граничним прелазима. До сада су се, за вријеме рестрикцијских мјера поводом пандемије, за промет теретних моторних возила користила само три гранична прелаза. Гранична полиција БиХ улаже максималне напоре како би се промет на граничним прелазима неометано одвијао“, изјавио је директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић.

Одлука о раду неколико граничних прелаза преко којих се одвијао транзитни саобраћај теретних возила преко територије Републике Хрватске донесена је прије тачно два мјесеца, 19. марта 2020.

Одлука је донесена на рок од 30 дана, а 18. априла њезино важење продужено је на наредних 30 дана, односно до дана 18. маја када на снагу ступа нова горе наведена Одлука о транзиту теретног саобраћаја преко свих граничних прелаза РХ. 
 
(Клиx)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Q

19.05.2020 12:00

Какве користи,кад бх није

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

19.05.2020 14:18

Огромна корист и није БИХ увела те мјере већ Хрватска. А кад пљујеш на БИХ, информиши се како и ко је могао ући у Хрватску и БИХ па ћеш видјети, али нема везе само пљувати по свом, а љубити туђе па макар и горе било.

Name

@Мирослав

19.05.2020 15:35

Тако је Мирославе!