Ухапшени нападачи на Србе у Вуковару (ВИДЕО)

- Полиција је привела четворицу нападача, старости између 23 и 29 година због напада на двојицу Срба и наношење телесних повреда једном од њих.

Регион 18.05.2020 | 19:06
Ухапшени нападачи на Србе у Вуковару (ВИДЕО)

Међу ухапшенима тројица имају пребивалиште у Загребу, а један је из Вуковара.

Полицијска управа Вуковарско-сремска привела је јуче четворицу осумњичених за физички напад на двојицу момака српске националности.

Инцидент се догодио прошле седмице у центру Вуковара када је више особа, по свему судећи навијача Динама, физички насрнуло на двојицу младића старости 24 и 29 година.

Напад се догодио око подне у близини Градске већнице, млађој жртви напада утврђене су лакше телесне повреде, док је старији успео да побегне.

Полиција је убрзо пронашла комби загребачких регистрацијских ознака с којим су, према сумњама, особе које су извршиле напад дошле у Вуковар.

Према саопштењу ПУ Вуковарско-сремске, починитељи напада имају 29, 23, а двојица по 24 године.

Троје осумњичених има пребивалиште у Загребу, док је једна особа из Вуковара.

Портпаролка те полицијске управе је за портал хрватског недељника Новости рекла да ће тежину повреда утврдити Општинско државно тужилаштво у Вуковару.

Из полиције кажу да се према њиховим сазнањима приведене особе не терете за злочин из мржње, али тврде да ће ДОРХ истражити има ли почињено дело тих елемената.

Против починитеља подигнуте су кривичне пријаве, предати су у притворску јединицу ПУ вуковарско-сремске, а криминалистичко истраживање се наставља.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Фоxи

18.05.2020 18:32

Ајмо пријатељи из федералног дијела БиХ, да видимо зашто Срби у појединим опцинама нису конститутиван народ и како се опходите према повратницима. Ајде мало о агресији, цетницима и Сребреници да Вас чујем! Има ки игдје у Србији или Рс да десет људи нападне двојицу из мржње јер се другачије зове...да Вас чујем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре фоxи

18.05.2020 18:43

Опходе се бас лијепо према повратнцима, у српско село поставе мигрантски центар, да растјерају и оно мало биједе сто се вратило да умре тамо.

Name

Сссс

18.05.2020 22:09

Има брате јаста и то масовно. Гдје ти зивиз брате

Name

Усташе

18.05.2020 18:34

..као и обично, нападају кукавички; 4 на 2. Класика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран 43

18.05.2020 19:52

Хрвати паталошки мрзе србе знам ја њих давно сам ја то искусио на својој кожи боже чувај србе

ОДГОВОРИТЕ