Комшијска помоћ у вријеме пандемије вируса короне

Међу бројним примјерима људске солидарности у вријеме пандемије вируса короне убраја се и помоћ семберских пољопривредника свом комшији и рођаку који је у Београду, јер није могао доћи кући, па су му засијали пет хектара кукурузом и на исто толикој површини примијенили све прољетње агротехничке мјере у њивама под стрним житима.

Република Српска 12.05.2020 | 10:41
Комшијска помоћ  у вријеме пандемије вируса короне

Слободан Стевић, поријеклом из семберског села Бродац авиомеханичар је на Аеродрому „Никола Тесла“ у Београду, а у завичају обрађује десет хектара ораница.

Увођење ванредног стања у Србији и у Српској онемогућиле су га да дође у семберско село Бродац, само пар километара удаљеног од Граничног прелаза Рача, па да обави сјетву сјетву и остале прољетње ратарске послове.

У помоћ су му прискочили комшије Тојићи из Броца и рођаци Марјановићи из Балатуна. Упоредо са обављањем послова на својим имањима комшије и рођаци Стевићу све урадили квалитетно и на вријеме. 

– Слободан је млад момак, има двадесет пет година, али се веома успјешно бави пољопривредом. Постиже добре приносе и има своју механизацију. Упокојили су му се дјед и отац, па је све имање пало њему на терет. Да му нисмо сада помогли њиве би урасле у коров, а јесенас засијана пшеница би пропала - каже Љубо Тојић из Броца који је са сином Радом притекао комшији у помоћ.

Рођаци Марјановићи из Балатуна су набавили сав репроматеријал. На вријеме је све засијано, прихрањено и попрскано против болести и штеточина.  

– Усјеви на његовим њивама су у добром стању, као и на нашим. Марјановићи и ми и даље ћемо се бринути о Слободановим усјевима, па када год дође из Београда чекаће га његови добро одњеговани усјеви, па ће моћи сам да настави посао, истиче Љубо Тојић.

Иначе, Слободан Стевић је савладао све ратарске тајне и сврстао се у ред добрих семберских пољопривредника. Вриједан је и на послу на сурчинском аеродрому, али и у свом завичају Броцу. Упркос томе и он је познат по помоћи својим комшијама и рођацима, па му они сада узвраћају.  

(БН/Т.Н.)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

777

12.05.2020 09:37

Свака част, прави Србин помаже у невољи, лако је бити добар у добру у муци се познају јунаци,овдје се није умјешала политика да све поквари.Позз. Семберцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

12.05.2020 10:14

Назалост мало је таквих примјера,али лијепо је процитати да их ипак јос увијек има.

Name

П

12.05.2020 12:15

Зар је и у оваквим вијестима битно јесу ли ови људи Срби? Шта да рецимо нису, да ли би писао и другима Свака част? Па ми смо стварно "заражени".

Name

Бањалучанин

12.05.2020 09:53

Тако је Срби! Солидарност на дјелу. Свака вам част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.12.5.2020

12.05.2020 10:53

Свака част,тоје прави гес ане само мржња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЉУДИНЕ

12.05.2020 11:00

БРАВОООО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предраг

12.05.2020 12:05

Све похвале ?? лепо је кад имас праве пријатеље,добре комсије добре родјаке као овај момак јер уз њих је све лаксе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

12.05.2020 20:07

Свака им цаст.То су праве људине.