Кина не прихвата истрагу о поријеклу вируса корона

Пекинг не прихвата позиве да се у Кини спроведе независна међународна истрага о пореклу корона вируса, изјавила је амбасадорка Кине у Великој Британији Чен Вен.

Свијет 25.04.2020 | 07:36
Кина не прихвата истрагу о поријеклу вируса корона

Чен је за Би-Би-Си изјавила је да су позиви да се спроведе таква истрага политички мотивисани.

Она је рекла да би таква истрага одвратила кинеске власти од борбе против саме пандемије Ковид-19.

- Тренутно се боримо против вируса и концентрисали смо све наше напоре у тој борби. Зашто причати о истрази о томе? То не само да би одвратило пажњу, већ би одвратило и ресурсе Пекинга у борби са корона вирусом - нагласила је Чен.

Она је упозорила и да су бројне непотврђене теорије и дезинформације о настанку корона вируса нешто слично "политичком вирусу", опаснијем од самог Ковид-19.

(Тањуг)

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Гардиста

25.04.2020 06:01

Цуј медјународна истрага,а одвратила би ресурсе Пекинга од борбе против самог вируса,хахаха.Па ако је лицна одговорност градјанина најбитнија у борби против вируса,онда се градјани боре,а не тамо неки струцњаци.Друго,па колико знамо,код њих је вирус сузбијен,имају само пар заразених на дневном нивоу,каква је сад толика борба.Треце,па аки је истрага медјународна,онда они доводе своје истразитеље,неце их доци десет хиљада,па им треба хиљаду кинеза да им помогне,мозе их доци 10-20,којима треба јос два кинеза мозда да помогну.Јој,то це бас пореметити кинеску даљу борбу против вируса.И сад наси узму и највисе слусају ту исту искрену Кину.Све смецар до смецара,дјубрад једна...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влад Тепеш

25.04.2020 06:24

А да пошаљу двојицу тројицу да код нас испитају узроке пропасти робних резерви и здравства? Шта смета? Хахахахаха

Name

Ре гардиста

25.04.2020 06:25

А ста мислис да мало истразе ове твоје у Лондону????

Name

Гардиста

25.04.2020 06:27

За регардиста:јаране,моји нису ни Кина,ни Лондон,није ни Снсд,ни Сдс,Пдп...мене то не интересује,ја само говорим логицне ствари на основу цињеница које они износе.

Name

Мрква

25.04.2020 06:38

Па наравно да не мозе медјународна истрага кад Кина ЛАЖЕ о вирусу, а доказали су то и недавном "кориговањем" броја умрлик у Вухану.. Кина це морати ПЛАТИТИ медјународно обестецење јер су ЛАГАЛИ и крили вазне факте о вирусу

Name

Роx

25.04.2020 07:05

Јаране мој ти никоме не вјерујес па вјероватно ни сам себи у ово сто писес.Видим да су те помало енглези увјерили у своју теорију и то је за тебе врло опасно.

Name

Ре Гардиста

25.04.2020 08:40

Па мислис да један тоталитарни резим зели да му неко додје у Дрзаву и да врси истрагу. Засто у Сјеверној кореју нема обољелих? Зато сто су пронасли лијек, зове се метак у цело. Све врле комунистицке власти

Name

АР

25.04.2020 06:16

Наса браца Помазу нам саљу маске И вјесалице за инфузију а уз то И корону Атомску це њима Трамп послати то је једини нацин да се заустави корона

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре гардиста

25.04.2020 07:00

"ЈАРАНЕ", ти си цуо само за те "цињенице"????

Name

XXЛ

25.04.2020 07:08

Колико сте ви наивни Ар. Одакле и ко је послао КОРОНУ у Кину и зашто. А ваш Трамп би да пошаље Ат.бомбу на поштени кинески народ,ви сте илузиониста.Он је послао корону.

Name

Мрква

25.04.2020 07:22

Неспособна власт је требала НА ВРИЈЕМЕ набавити ОСНОВНЕ ствари за заститу

Name

ре XXЛ

25.04.2020 08:46

Овде се не говори о народу вец о власти, исто као сто не прицамо о градјанима рс вец о власти рс или ти сматрас да су они једно те исто? ККП је опасан тоталитарни резим слицан СССР који је одговоран за цернобил који је лагао да је досло до позара, па на крају су реактори 2,3,4 когли да еxплодирају да није било притиска за Запада, на крају су направили хладјење и запад је морао да саље паре и да да милијарду и пол да се направи нови покривац за теретану. Руси казу умрло 4000 људи који су гасили ватру и на дузи временски период. Истина иза је да је пола милиона војника и осталих цистило прекопавало земљу и слицно. Ти би вјеровао СССР комунистима, који су се распали управо ради цхернобила и лази.

Name

007

25.04.2020 06:57

Само су двије опције, ил је вирус кинески ил је од Гејтса, не треба истрага брзо це се то знати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арм

25.04.2020 08:01

шта сте навалили на гардисту,човјек је само рекао оно што је логично.Ова амбасадорка није могла наћи идиотскије разлоге за непроводјење истраге.Могла је смислити нешто боље,ипак представља земљу од милијарду и пол људи.

Name

Од шопинга до Си Ђинпинга

25.04.2020 07:49

Данас је свака намјера окарактерисана као политички мотивисана. То је као заштита виталног националног интереса код нас. Тако је најбоље за оне који неће нешто да истраже односно ријеше, јер се боје исхода.То је изговор за оне који нешто мувају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за ре гардисту

25.04.2020 07:59

гатала баба да небуде мраза освано снег знају они владари из сенке одаклеје вирус корона самосе праве тосе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сњежана

25.04.2020 08:05

Ја нисам ни епидемиолог, ни тајни агент 007,али ми ово око вируса има пуно нелогичности. Кинези вјековима једу слијепе мишеве и сад одједном од миша крене зараза, ма дајте. Прије мени то иде на неку међународну завјеру. Неспорно је да је Кина међу водећим економијама свијета, а то смета дежурним душебрижницима В. Британији и САД-у, они су велике демократе, мисле о добробити других, видјели смо на примјеру Ирака, Србије, Египта, Либије, Сирије, како мисле о народу. Вјероватно се њихов план изјаловио, па им се као бумеранг вратио. Покушали ду уништити Кину, а код њих страховите посљедице. Па ни код свих симптоми нису исти. Само су Кинези дисциплинован народ, код њих је 11 милиона људи без поговора било у карантину и зараза се смањима, док се други праве паметни. Па ти Британци су први били заговорници да се не треба ничега придржавати, а када крену по тим њиховим серовима и лордовима, онда треба увести мјере. Лицемјери били и остали. Нека је код нас прошло без великих људских губитака, а није лијепо причати када умре старија особа, да ето какве везе има стари су. Сви треба, да живе, и да нема ове пошасти могли би и ти стари још коју годину. Реално још нико не зна које и какве посљедице овај вирус оставља, шта се дешава са срцем, мозгом, јетром после негативног налаза. Боље спријечити него лијечити увијек било. У мојој породици имамо случај особе која је била као дијете од 4 године заражена вирусом парализе, посљедице су остале за цијели живот. Није ово нимало безазлено. Ја сам старије животне доби, придржавам се свега, боли ме уво шта причају политичари, ако се ја нећу пазити други сигурно неће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Сњезана

25.04.2020 08:55

Постована Сњезана, у Октобру су биле војне олимписке игре у Wухану, Сведска је послала контигент од 19 војника атлета од којих се након пар дана 5 вратило на инфективно јер су имали сухи касаљ, температуру гусење, те су их лијецили и опоравили су се. Поента је да су ит тестирали на атитјела цовид-19 сада и испоставило се да су били инфицирани, тако да Кина и истина не иду заједно, Кина и замисљана саврсено и мисљење да су најбољи на свијету, најпаметни то је ККП систем. Октобар 9-17 2019 Wухан Сведи добили вирус, но ово неце објавити БН јер они су у тандему са Кинезима.

Name

Милодрнд Кодуд

25.04.2020 08:13

Корона вирус је измишљен да би се успорио привредни раст држава које су на мјесту на коме не треба да су или тако некако, рече наш премијер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цхрис

25.04.2020 08:48

и то је дефинитивно тацно јер по свим податцима вирус док се не надје лијек иде у таласима и напада, таман сто попустис понови се и дрзи дрзаве у "затвору" док Кинези откупљују фирме и слицно

Name

Ранко

25.04.2020 11:13

Да су исправни, као што нису, не би пружали отпор у вези истраге, то није само њихова ствар него цијелог свијета, нит су наивни нит су јадни, знали су они шта раде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Волио би

25.04.2020 11:30

Да спроведу истрагу од 1996 па до данас које покупип лову у БИХ!Нек дође ко хоће и да јавно изнесе гдје је и ко је помлатио паре.

Name

израелац

25.04.2020 14:40

ово је озбиљан проблем јер Кина од теговачке силе покушала са постане војна сила.. и баш тад кад се ражестила кина поче да пропада.. опасни су кинези затворен систем и раса за себе.. баш ми жао ових срба и босанаца што пљују по старом континенту и мрзе сами себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арм

26.04.2020 07:44

Треба формирати независну комисију истражити све до детаља.Сви кинески медији пишу оно што им државни апарат сервира.Ако се неко дрзне да искочи,готов је.Ми смо имали социјализам који је био најдемократскији на планети ,а кинези су далеко од тога јер имају најригиднији апсолутистички режим на свијету.Бојим се да и ако буду криви за вирус,нема начина да их се може адекватно санкционисати.