Оптужница против четири лица због прања новца и преваре

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против четири лица која се терете да су починила кривична дјела прање новца и превара на међународном нивоу и тако себи омогућила незаконито стицање имовинске користи од око 2,25 милиона КМ.

Вијести 16.04.2020 | 14:44
Оптужница против четири лица због прања новца и преваре

Оптужница је подигнута против Роберта Иличића званог Робац /46/, држављанина БиХ и Хрватске, Ивана Кнезовића /56/ држављанина БиХ и Канаде, те Звонета Иве /41/ и Анте Бралића Лабинчића /49/, обојица држављани Хрватске, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Ова лица се терете да су од 2012. до 2015. године, дјелујући као група удружена ради чињења кривичних дјела, сазнавши за намјере једног канадског држављанина поријеклом из БиХ да своје пословање пренесе у Хрватску и БиХ, преваром и прањем новца од њега изнудила и отуђила велика новчана средства с циљем отуђења његове имовине, некретнина и возила, те остваривања незаконите имовинске користи.

Оптужени се терете да су чињењем кривичних дјела, на територији БиХ и Хрватске, извршили одузимање новца, возила и некретнина у БиХ и Хрватској, чиме су себи омогућили стицање и задржавање незаконите имовинске користи у укупном износу од најмање 1.147.910 евра, односно око 2,25 милиона КМ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ.

(Срна) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Анђео освете

16.04.2020 13:48

То злочинац Додик и његова мафија каде на седмичном нивоу, углавном преко јавних набавки, што преко "ИТ стручњака", путева и осталих опште познатих "шема". И сви су с тим упознати, сем полиције (тј. Лукачеве банде) и тзв. тужилаштва.

ОДГОВОРИТЕ