Епидемија још траје, грађани Српске не треба да ризикују

- Иако је ситуација у Републици Српској повољнија него у земљама региона то не значи да би грађани требало да се опусте, казала је вечерас у емисији "Пулс" БН ТВ докторка инфектолог Александра Радојчић.

Република Српска 09.04.2020 | 21:15
Епидемија још траје, грађани Српске не треба да ризикују

"Нама је од велике помоћи јаче УВ зрачење које ће дјеловати на вирус и нећемо му дати шансу да претјерано мутира тражећи нове домаћине", казала је она и нагласила да ипак морамо да останемо код куће.

"Зашто да непотребно ризикујемо када не морамо. Нико вем не каже да морате да будете 24 сата затворени, него да не излазите беспотребно. Потребно је да се заштитите када изађете, да оперете руке, да ставите маску. Потребно је да заштитите и себе и друге људе. Можете да будете здрав а клицоноша, да заразите старије људе са коморбидитетима", казала је докторка Александра Радојчић.

БН ТВ 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дзека

09.04.2020 20:04

Свака цаст др. Александри. Она је јасно све обзнанила и транспарентно презентрила без да је створила и трунке панике. Хвала докторици и вама на овом интервјуу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Што нико не говори о таласима

09.04.2020 20:36

Коронавирус ће да наиђе у таласима који могу да трају током година. Послушајте недавни видео доктора Веле Марковског који каже да су тестирања непотребна и нетацна те да карантин треба укинути. Након овога, иде још безброј таласа и рјешење је искључиво рад на медицинској инфраструктури.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марцоне

10.04.2020 04:06

Ма да,народ не треба да се опуста,сједите у куци уз ТВ,има власт која це да бруне о народу.Е моји епидемиолози,тим током како иде ово стање це трајати мјесецима.Земље које могу тако издрзати и годину дана раде да скоро и нису престајали,а многи лагано поцињу и од следеце недеље функционисати као до прије короне.Послије тога копирања Вуцица у РСу це наступити таква биједа да це бити гора од било које пандемије!

ОДГОВОРИТЕ