У Српској кажњено 99 неодговорних грађана

У Републици Српској је забиљежено 99 прекршаја у вези са ванредним стањем, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Република Српска 06.04.2020 | 11:13
У Српској кажњено 99 неодговорних грађана

У протекла 24 часа санкционисано је 44 грађана у Српској због непоштовања закључка Републичког штаба за ванредне ситуације којим је забрањено кретање особа са навршених 65 година живота и више, те свим лицима на јавним површинама од 20.00 до 5.00 часова.

Прекршајно је санкционисано 55 грађана који нису поштовали закључак Републичког штаба о забрани кретања у дане викенда изван мјеста њиховог пребивалишта боравишта у суботу од 12.00 до недјеље у 18.00 часова.

Евидентирано је једно лице које је прекршило изречену мјеру изолације и којем је уручен прекршајни налог, као и три кривична дјела против здравља људи.

Припадници Полицијске станице Србац су око 20.50 часова мјесту Повелич ухапсили лице чији су иницијали Н.М. из Српца, које је, управљајући путничким моторним возилом, прекршило наредбу о забрани кретања од 20.00 до 5.00 часова.

Контролом је утврђено да је овом лицу истекла потврда о регистрацији путничког возила, а, осим тога, то лице је одбило да се подвргне алкотестирању, чиме је починило и прекршај из Закона о основама о безбједности саобраћаја БиХ.

Приликом транспорта службеним возилом, Н.М. је упућивао пријетње полицијском службенику који је приликом његовог хапшења задобио лакшу тјелесну повреду.

О свему је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Непознато лице је у Улици Милоша Обилића у Бањалуци провалило у киоск "Минутица" у власништву "Гласа Српске".

Полицијски службеници су извршили увиђај, а тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука се изјаснио да је ријеч о кривичном дјелу тешка крађа. С обзиром на то да је почињено у вријеме полицијског часа, учињено је и кривично дјело непоступање према здравственим прописима за вријеме епидемије.

Припадници Полицијске станице Бањалука Обилићево су у Крфској улици у Бањалуци затекли непознато лице лице које није поступило по мјери закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица на територији Српске.

Утврђено је да је ријеч о лицу А.П. из Бањалуке које код себе није имало дозволу за кретање. Код овог лица је уочена мања врећица у којој се налазио алат, погодан за вршење провала, због чега је ухапшено.

Тужилац се изјаснио да је ријеч о кривичном дјелу непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.

МУП Српске апелује да грађани поштују закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Српској, којим се прописују ванредне мјере превенције ширења вируса. 

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Скептик

06.04.2020 10:05

У Титино доба имали смо ПЕТОКОЛОНАШЕ а данас имамо ПЕТОКОРОНАШЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Септик

06.04.2020 12:20

Имамо и паке. То си заборавио

Name

Бањалучанин

06.04.2020 10:18

Интересантно ,ниједна од напредних земаља није увела полицијски цас, обрачуне са градјанима као у РС и Србији..мозда монголија и тог типа,цак ни Кина осим у Wухану. Јесу то поремеценици лукач и крадојициц умислили да се насиљем чува здравље..??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.04.2020 11:20

Ми нисмо напредна земља, ово је назадна диктатура.

Name

борац

06.04.2020 10:55

Фине паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.04.2020 15:26

Да ли надјосе и једног сиромаха који нема ста јести па да му дају вецеру

ОДГОВОРИТЕ