Докторка остала без посла због кршења мјера изолације

Највише рангирани медицински званичник доктор Кетрин Калдервуд поднијела је оставку на функцију након што је у два наврата прекршила регулативу о неизласку из куће због пандемије вируса корона.

Свијет 06.04.2020 | 08:56
Докторка остала без посла због кршења мјера изолације

Калдервудова је упутила извињење због својих поступака и првобитно је саопштила да планира да остане на тој функцији. Њој је подршку пружила и први министар Шкотске Никола Старџен која је навела да је Калдервудова погријешила, али да треба да остане на функцији.

Међутим, Калдервудова је касније објавила саопштење да подноси оставку. Она је навела да је то учинила након новог разговора са Старџеновом и да се сагласила са њом да је тражење оправдања за њене поступке скреће пажњу са одговора на пандемију вируса корона.

Калдервудова је раније путем свих радио и телевизијских станица упозоравала јавност да остану код куће како би спасли животе и заштитили Националну здравствену службу (НХС).

Шкотски дневник Сан објавио је фотографије ње и њене породице снимљених за вријеме викенда током посјете Ерлсферију у области Фајф удаљеног око сат времена вожње од њене куће у Единбургу. 

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Били

06.04.2020 07:41

Наравно ради се о Скотској,једној земљи са истим законом за све фамилије и градјане.

ОДГОВОРИТЕ