Тринаест клубова се суочава с банкротом због пандемије

Тринаест професионалних клубова у Њемачкој суочава се с банкротом.

Спорт 03.04.2020 | 21:52
Тринаест клубова се суочава с банкротом због пандемије

Због пандемије коронавируса економија широм свијета је на великом удару, а није поштеђена ни Њемачка, гдје су бројни клубови у огромним проблемима.

Кицкер наводи да је чак 13 од 36 професионалних клубова пред банкротом због пандемије, а 12 их је већ тражило унапријед новац од ТВ права како би успјели да плате све обавезе.

Посебно су угрожени тимови из Цвајте. Седам клубова се суочава с банкротом већ на крају мјесеца маја, јер без утакмица и новца којег добијају од спонзора једноставно не могу функционисати.

Укупно девет клубова из Цвајте и четири клуба из Бундеслиге у великим су проблемима и вјероватно неће успјети да преживе овај тежак период ако се сезона не настави почетком маја.

Богати клубови спашавају мале?

Баyерн, Боруссиа Дортмунд, Баyер Леверкусен и РБ Леипзиг наводно су најавили формирање фонда како би спасили мале екипе.

Спремни су да се одрекну ТВ права, додали су још 20 милиона еура, те ће на тај начин покушати да спасу остатак клубова који су у великој кризи.

Ипак, остаје нам да видимо шта ће се заиста десити у овом случају и хоће ли новац ових клубова бити довољан да се мали клубови извуку.

За сада мали клубови морају да чекају шта ће се догодити, али очигледно ће бити великих проблема ако се првенство не настави почетком маја. 

(спортпортал.ба)

Коментари / 0

Оставите коментар