Сахрањен у "Мерцедесу" за воланом, испратило га цело село упркос коронавирусу! (ФОТО)

Породица преминулог Тсхекедеа Питсоа му је испунила посљедњу жељу, а то је да буде укопан у свом "мерцедесу".

Занимљивости 02.04.2020 | 18:46
Сахрањен у "Мерцедесу" за воланом, испратило га цело село упркос коронавирусу! (ФОТО)

Питсо (72) је одвезен до свог посљедњег почивалишта на стражњој страни приколице, одјевен у своје омиљено бијело одијело с обје руке причвршћене на волан.

Затим су гробари спустили "Мерцедес Е500" из 1990-их у гроб.

Бивши бизнисмен и ожењени отац шестеро дјеце положен је на починак службеном вјерском церемонијом на породичном гробљу у Јужној Африци.

Високорангирани политичар Уједињеног демократског покрета (УДМ) постао је тема разговора нације због бизарне сахране, којој су мјештани присуствовали упркос наредбама о изолацији због пандемије коронавируса.

- Мој је отац некада био богати бизнисмен и имао је возни парк аутомобила "мерцедес", али је пред крај живота имао тежак период и остао је без њих. Прије отприлике двије године купио је себи половни "мерцедес". Није прошло много времена док се покварио, али он је ипак много времена проводио у њему ван куће. Није га могао возити, али тамо је био сретан и провео је већи дио свог времена сједећи за воланом и рекао је да, када дође вријеме, да жели да га укопамо у њему. Слушали смо га и испоштовали његову жељу и надамо се да је сретан – рекла је његова кћерка Сефора Летсwака након сахране у селу Јозана у Стеркспруиту.

Бивши власник ланца супермаркета био је цијењени локални шеф, а сељани су одлучили испратити вођу у посљедњој вожњи.

Питсо је преминуо прошле седмице након што је изишао из куће како би се прошетао до свог аутомобила.

Извор: Фактор.ба

Коментари / 0

Оставите коментар