Казне за вјернике: Били на литургији у манастиру Завала

Из МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона најављено је да ће прекршајно бити кажњени вјерници, углавном из Требиња и околине, који су у недјељу присуствовали литургији у православном манастиру Завала, у Поповом пољу.

Република Српска 30.03.2020 | 21:59
Казне за вјернике: Били на литургији у манастиру Завала

– Тренутно се врши провјера идентитета, а обавили смо разговор са одговорним лицима и сачинили службену забиљешку. У складу са законским одредбама и прописима, као и мјерама и наредбама које је издао Кризни штаб Херцеговачко-неретванског кантона, свима ћемо изрећи санкције – рекао је портпарол кантоналног МУП-а Људевит Марић.

Прекршајне казне у оваквим случајевима износе 500 КМ, пише Аваз.

На званичној страници општине Равно, на чијем подручју се налази манастир Завала и која припада Херцеговачко-неретванском кантону, наведено је да је “у Манастиру у Завали одржана служба на којој је присуствовало стотињак вјерника из сусједних општина, међу којима и малољетне дјеце и старијих од 65 година”.

Припадници Полицијске станице Равно забиљежили су сва возила и њихове службене забиљешке ће бити упућене надлежним службама на даљње поступање, наведено је на страници општине Равно.

(Срна)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

АТЛАНТИДА

30.03.2020 20:42

Требали су само опоменути и тацка.Вјероватно су то урадили намјерно,зна се због чега...

ОДГОВОРИТЕ
Name

WWW

31.03.2020 05:31

Просвијетли нас мудри... Због чега

Name

Ре: Атлантида

31.03.2020 06:59

Наравно да се зна; и да све намјерно раде, Кад бившим Сербима (папистима) нису сметали Православни СерБи, одани Светој вјери отаца својих ?

Name

Ре: WWW или 666

31.03.2020 07:21

Прикладан си ник изабрао, анто. Три ђавоље шестице. Него, ево да те ја просвијетлим мало. Мада, с таквима то јако тешко иде, јер ваш је 'просвјетитељ' тзв. Томпсон који пјева 'Јасеновац и Градишка Стара - то је кућа максових месара'. Је ли ти довољно или хоћеш још? П.С. анто, макс, томпсон и други не заслужују велико почетно слово, чисто да знаш тришестичару.

Name

МОБИ ДИК

31.03.2020 11:55

Треба постовати препоруке због нас свију ако си прави вјереник ваљда имас КУЦИ ИКОНУ неко од насих СВЕТАЦА упали кандило помоли се БОГУ и процитај неку МОЛИТВУ из СВЕТОГ ПИСМА АМИН

Name

Нису

30.03.2020 21:03

криви вјерници него онај сто их није обавјестио да треба постовати правила и остати куци! Мислим на свестеника! Бог је рекао цувај се цувацу те!!!Нетреба изазивати господа бога свога!!! Руски Партријах је позва вјернике да не долазе у храмове него да прате литургију преко тв пријемника!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалност

30.03.2020 21:45

У Саусијској Арабији затворена Мека и Медина затворене све Џамије.....у чему је фолШта се овај Поп игра са животима људи није нормалан.

Name

Ре:

31.03.2020 01:37

Није у Завали никакав поп, нити то има икакве везе с Меком и Медином, гдје сваке године изгине велики број људи. Доље је јеромохах игуман о.Василије с братством. У црквицу у стијени може да стане 10-ак људи, тако да никако није унутра могло бити њих 100. Литургија се служи на отвореном, гдје су људи довољно размакнути. Тако је то, кад се вас двојица ухватите мудровања, а не знате гдје сте шупљи! Свакоме је јасно да на манастир Завалу нападају исти они који су га били срушили скоро до темеља.

Name

Ре: Нису...

31.03.2020 07:04

Господ се пише са великим почетним словом Г, и Бог са великим Б. Литургија ууживо је са благодатним дејством Духа Пресветога, и са Свесветим Божанским Даром Причећа. С друге стране, СНИМАК литургије је упрво то - само снимак. Увиђаш разлику?

Name

Ре: Ре

31.03.2020 07:27

Тако је. Увијек исти траже СерБске главе, умотани у дезен шаховске табле, са великим У на челу.

Name

Ре

31.03.2020 10:59

хајд' не лупај ко Максим по дивизији на литургији се учествује тако што си присутан духом на истој, а не тијелом у цркви док ти дух лута којекуда. прочитај мало о св. мајци Матрони и њеним родитељима у вези са присуствовањем литургији... много ћеш научити и постати мало бољи вјерник, не онај што се приказује у цркви, већ онај истински, вјерник у срцу.

Name

Ре: Ре

31.03.2020 15:15

Откуд ти што спомињеш артиљерију из Првог свјетског рата (Максима) знаш ко је духом на литургији, а ко не? Ко си ти да би могао читати људске мисли? Пресмијешан, надрндан лик ..... који лупа више од горе поменутог Максима. Свако има право да иде на литургију, и у свако вријеме. Ето, ти знаш ко је прави вјерник од ових што иду, или пак не иду у цркву. Ти, ако се бојиш вируса, ко ти је крив.

Name

незнам

31.03.2020 05:01

моји мјестани сваке недеље у цркви ко казе да је забрањено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСХСНИКА

31.03.2020 06:25

Вјерске слободе су зајамчене Уставом Федерације БиХ (ИИ. ЉУДСКА ПРАВА И ОСНОВНЕ СЛОБОДЕ, А. ОПЋЕ ОДРЕДБЕ, члан 2. подтачка л) "Федерација це осигурати примјену највишег нивоа медјународно признатих права и слобода утврдјених у актима наведеним у Анексу. Посебно...слободу религије,укључујући приватно и јавно вјероисповједање"). Ово је православље, православни хришћани вјерују у тројединог Бога и поштују све мјере власти које нису против Бога али они сметају непријатељима Божијим и њиховом оцу сатани. Постоје, нажалост, незнабошци, богоборци, безбожници,невјерни, маловјерни а Божија промисао зна шта ће са њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ван разума

31.03.2020 07:00

Све је угрожено зарад права на живот. Ко смије и може да угрожава гарантована права? Држава треба да предузме мјере да заштити животе, али не искључи остала права.

Name

Ре: ИСХС НИКА

31.03.2020 07:07

Тако је Православни брате у Христу. Тако и никако другачије. Богу занавијек слава и хвала за све! Амин!

Name

За: Ре

31.03.2020 08:04

Бог је љубав а они који у име Бога критикују друге мислици да це бити веци вјерници су у великој заблуди! Познајем многе такве!!!За правог вјерника се Црква налази на сваком мјесту у и сваком тренутку на којем се он налази!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

31.03.2020 13:32

Нико у Име Бога не критикује друге, него се бранимо од оних који нападају у име неких својих "богова".

Name

За Ре

31.03.2020 17:15

Е па бог није ниција приватна имовина ни српски ни муслимански ни католицки ни будистицки бог је заједницки бог комплетног земаљског свијета а од нас самих зависи колико га имамо у себи а ти своју теорију објеси мацку о реп!!!! ЈЕР ОТАЦ СВИХ НАРОДА НЕВОЛИ АКО ЈЕДАН ОД СИНОВА МИСЛИ ДА ОТАЦ ТРБА ДА ВОЛИ САМО ЊЕГА!!! ПРОГЛЕДАЈ!!!!

ОДГОВОРИТЕ