Зворник: Обавезно поштовати мјере самоизолације

Од 16.03.2020. године донешене су нове ригорозније мјере тако да су сва лица која су до тада била под здравственим надзором стављена у самоизолацију. Од тог дана лицима у самоизолацији није дозвољено кретање, а обавезно је јављање телефоном надлежном епидемиологу. 

Република Српска 21.03.2020 | 14:25
Зворник: Обавезно поштовати мјере самоизолације

Према ријечима епидемиолога Дома здравља Зворник др Цвијете Остојић-Васић, та мјера самоизолације значи следеће:

„Од момента када пређете границу и добијете рјешење јављате се у Хигијенско-епидемиолошку службу да дате своје податке. Ви од тада морате бити у строго одвојеној просторији у вашем дому, морате имати одвојен прибор за одржавање хигијене и за исхрану, простор мора бити провјетраван, а хигијена простора мора се одржавати редовно. Уколико морате доћи у просторију гдје су остали чланови домаћинства, важно је да ставите маску или пешкир преко лица“. 

Возачи у међународном транспорту су у нешто измјењеним мјерама самоизолације, али су у сталном контакту са Хигијенско-епидемиолошком службом.

„На уласку у земљу возачи добијају рјешење од Републичког инспектора и јављају се Хигијенско-епидемиолошкој служби. Обавезни су да се придржавају мјера самоизолације све док бораве у мјесту пребивалишта. Чак и када крену да возе и налазе се у другој држави, дужни су да се јављају епидемиологу тих 14 дана да можемо да пратимо њихово стање,“ истакла је доктор Остојић-Васић. 

Контролу над изолованим лицима врши Комунална полиција и Полицијска управа града Зворник. Непоштовање ове наредбе биће строго санкционисано. 

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ТЕШКО НАМА

22.03.2020 07:43

Погледај их ко БОГА те молим.

ОДГОВОРИТЕ