Одржана 29. "Ловачка лажијада" у Приједору

У Омарској код Приједора одржана је 29. "Ловачка лажијада". Јединствена манифестација у којој се такмичари надмећу у причању измишљених ловачких прича, окупила је преко 500 посјетилаца. Циљ манифестације је дружење свих ловаца и промоција спортског лова.

Република Српска 02.03.2020 | 18:14
Одржана 29. "Ловачка лажијада" у Приједору

Ко се синоћ нашао у Омарској код Приједора могао је свашта да чује, од ланца дугачког 12 метара и тешког 6,5 тона, легло патки у шеширу, пса који трчи 380 км на сат и још много тога.

Свему томе повод је 29. по реду „Лажијада“ на којој се сваке године ловци надмећу у томе ко ће испричати бољу причу. Кажу све је истина, права ловачка.

Међу шест испричаних прича најбоља је била Љубише Кобаса, за коју тврди да је, осим малих детаља, потпуно истинита. Он је препричао догађај свога пса Бобија који је током велике брзине од 380 км на сат ударио у дивљу свињу којој је одмах одбио дио задњег краја те пчеле које су подигле краву од 950 кила и однијеле на пружни прелаз у Доњи Петров Гај.

„Немој да се смијати нисам ти ја Драган из дома лудих буди озбиљан РЕЦ „увјек треба побједа да остане у мјесту гдје се прави нешто код домаћина ако Бог да идуће године ћемп спремити неку лијепу причу“, каже Љубиша Кобас побједник Лажијаде.

Јединственост лажијаде као догађаја је прави погодак. Дружење и добра забава изнад свега.

„Ово је наша традиционална ловачка вече и то 29. по реду која је окупила наше ловце и ловце са регије те иностранства РЕЦ да се дружимо и размијенимо своја искуства и ловачка и сва друга“, поручује Раденко Томић организатор „Лажијаде“

Међу бројним ловцима из свих крајева Републике Српске били су и гости из Србије.

Ловачко удружења Трест из Петровца на Млави побратимљено је са ловачким удруђењем „Срндаћ“ из Омарске које је и организатор ове ловачке вечери.

„Част је из године у годину овде долазити и бити гост на овим скуповима са правим домаћинима- поручио је то Мирослав Живадиновић из Ловачког удружења Трест из Петровца на Млави.

„Ми имамо ловачку манифестацију лов на бакарну лисицу и они долазе код нас и ми код њих и то траје скоро двадесет година", изјавио је Мирослав Живадиновић ЛУ „Трест“ Петровац на Млави.

„Дружимо се ловима  а и ово је срце Козаре и Поткозарје и мени се чини да је ово срце Европе“, казао је Ненад Згоњанин ЛУ „Срндаћ“ Нови Град.

Младен Унијат предсједник ловачког удружења Мраковица из Приједора рекао је да је ова манифестација идеалан догађај за дружења и нова упознавања те најавио још једану ловачку вече.

„Наше ловачко вече тачан датум ћемо знати ће бити или 10 или 11.априла и добродошли су сви јер то дружење одржавамо дуги низ година", додаје Унијат.

На Лажијади била је и богата томбола у којој су најсрећнији добили и неке од награда које ће добродоћи ловцима у неким наредним ловним данима из којег ће се сигурни смо враћати ако не са плијеном онда да добрим причама за наредне Лажијаде.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Гаврило

02.03.2020 17:36

Од тих такмицења треба одустати, јер је додиг непревазидјени лазов на овим просторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сиромах

02.03.2020 17:53

Бои сам милијардер ал сам подијелио сиротињи и сад сам један од њих. Није ловацка..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

02.03.2020 19:48

Каквим се све глупостима народ бави.Није ни цудо сто пропадамо.Лијени смо као цускије.

Name

АР

02.03.2020 18:08

Јел уцетвује И рудоња

ОДГОВОРИТЕ
Name

Афоризам

02.03.2020 18:56

Рудоња не уцествује - његове лази су искљуциво немјењене за јавност!

Name

тако је

03.03.2020 15:16

Стим сто баја лазе за добре паре