Младић из БиХ осуњичен да је оштетио буџет ЦГ

Службеници никшићке и подгоричке полиције поднијели су, у два одвојена поступка, кривичне пријаве против два појединца и једног предузећа због сумње да су државни буџет оштетили за 425.580 евра.

Република Српска 02.03.2020 | 16:11
Младић из БиХ осуњичен да је оштетио буџет ЦГ

Из црногорске Управе полиције саопштено је да је никшићка полиција поднијела кривичну пријаву против предузећа "Доксат" и одговорне особе М.Т. (66) због сумње да су извршили кривично дјело злоупотреба положаја у привредном пословању у продуженом трајању.

"М.Т. је, на основу пословних односа Доксата'' са више грађевинских фирми из Никшића, од јануара до јуна 2017. године подигао готовинска средства на име материјалних трошкова, од чега није уплатио 53.420 евра пореза на додату вриједност (ПДВ), као ни износ од 176.260 евра који се односи на неплаћени порез на доходак физичких лица и доприносе", наводи се у саопштењу.

Сумња се да су М.Т. и "Доксат" нанијели штету државном буџету од 229.680 евра.

Службеници подгоричке полиције су поднијели и кривичну пријаву против држављанина БиХ М.Ј. (28) због основане сумње да је починио кривично дјело фалсификовање службене исправе.

"М.Ј. је као оснивач и извршни директор једне компаније из Подгорице овјерио и потписао изјаву у којој је навео да су измирене све обавезе које је та фирма имала према повјериоцима, запосленима и Пореској управи (ПУ), иако је знао да су подаци у изјави неистинити", наводи се у саопштењу.

Ту изјаву је затим употријебио као праву и истиниту приликом подношења захтјева ПУ за покретање поступка добровољне ликвидације.

На тај начин М.Ј. је причинио штету буџету од 195.900 евра.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар