Марија Шарапова завршила тениску каријеру

Славна руска тенисерка Марија Шарапова одлучила је да заврши професионалну каријеру.

Тенис 26.02.2020 | 14:43
Марија Шарапова завршила тениску каријеру

Ово је објавио новинар "Њујорк Тајмса", Кристофер Клари, истакавши да је Рускиња одлуку донела у 32-години не зато што јој је досадио тенисм, "већ зато што је уморна од борбе са сопственим телом" (услед повреда).

Шарапова је својевремено била најбоље рангирана тенисерка света, освојила је пет гренд слем титула и зарадила десетине милиона долара како од тениских наступа, тако и од маркетинга.

У овој години је доживела два пораза у исто толико наступа.

Па опет, док је харала "белим спортом" - Марија Шарапова је имала 8:1 у мечевима са Јеленом Јанковић, а 10:4 против Ане Ивановић.

Да ће ово бити њена последња сезона, као да је најавила када је, као шампионка Аустралијан опена из 2008, већ у првом колу овогодишњег гренд слема у Мелбурну изгубила од 145. играчице света - Хрватица Дона Векић ју је савладала са 6:3, 6:4.

Чувена Рускиња је добила специјалну позивницу за АусОпен, јер је од претходног наступа у Мелбурну остварила само три победе.

"Имала сам среће што ми је директор турнира Крег Тајли дозволио да се сада такмичим. Да ли ћу и следеће сезоне бити овде - не знам, тешко ми је да предвидим шта ће бити са мном за 12 месеци", рекла је тада 32-годишња Шарапова.

После тога није више наступала. А, како ствари стоје - више никада и неће да се такмичи у спорту у коме се прославила.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар