Колегијум НСРС о заказивању посебне сједнице

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић сазвао је за данас сједницу парламентарног колегија на којој би требало да буде утврђен дневни ред и термин одржавања 11. посебног засједања на захтјев члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Република Српска 25.02.2020 | 07:32
Колегијум НСРС о заказивању посебне сједнице

У Народној скупштини 21. фебруара је запримљен Додиков захтјев за сазивање посебне сједнице парламента  о покретању виталног интереса Републике Српске на двије одлуке усвојене у Предсједништву БиХ.

Додик тражи да се парламентарци изјасне да ли је најављеним доласком предсједника Црне Горе Миле Ђукановића у БиХ, те распоређивањем страних припадника на бх. граници, угрожен витални интерес Републике Српске. 

У опозицији критикују Додика за неозбиљност када је у питању покретање вета у вези с посјетом Ђукановића.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић сматра да није било нимало мудро Додику то што није дао сагласност за долазак Ђукановића јер мисли да ће БиХ, а посебно Република Српска  тиме дипломатски много изгубити.

-Ко не жели бити с Ђукановићем, не мора бити на том састанку. Има много начина да се искаже протест због оног што се дешава у Црној Гори, а ово је најгори начин и једна велика грешка. Ове ствари је требало рјешавати на другачији начин и став према Ђукановићу што ради у Црној Гори манифестовати на други начин. Мислим да је лоше како српски члан Предсједништва БиХ рјешава овакве ствари – истакао је Шаровић.

Предсједник Партије демократског прогреса (ПДП) Бранислав Бореновић је рекао да све што се дешава посљедњих дана показује једну врсту турбуленције и према Народној скупштини РС-а по питању кориштења важног права које користи члан Предсједништва БиХ из реда српског народа како не би био прегласан.

-Као одговорне странке бићемо сваки пут у Народној скупштини РС са јасним ставом о било којој теми, али имам осјећај да се то важно право користи тамо гдје нема потребе и уводи одређену неозбиљности у рад институција - рекао је Бореновић истичући да ће своје ставове врло јасно рећи на сједници парламента.

На посебној засједању парламента РС посланици би се требали изјаснити о Додиковој изјави о проглашењу одлуке о прихватању Споразума о статусу између Босне и Херцеговине и Европске уније о активностима које проводи Агенција за европску граничну и обалну стражу на територији Босне и Херцеговине, "веома штетном по виталне интересе Републике Српске".

У допису је Додик затражио да се посланици у скупштини РС изјасне и о његовој изјави о проглашењу закључка о утврђивању званичне посјете предсједника Црне Горе Мила Ђукановића Босни и Херцеговини, 2. и 3. марта 2020. године, "веома штетном по виталне интересе Републике Српске“.

(Фена)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

кеш лова

25.02.2020 07:26

Бурле Мило има државу, а ти копрцаш се у домаћим и страним кредитима да одржиш свој криминални режим у ентитетском протекторату РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

25.02.2020 07:43

Цуркус звани Народна Скупстина у Дидикистану !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сенберац

25.02.2020 07:54

стоје баби мило уснујојсе снило има сињко јос један крњетак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

25.02.2020 09:04

То сазивање НСРС це трајати све док тај лик буде цлан предсједниства БиХ. Тамо у Сарајеву га нико не ферма низаста а овдје у РС зна да ови морају трцати кад он казе. Тако да се он овдје на неки нацин ваљда кроз то сазивање и психицки лијеци посто овдје види да за сада има неку купљену моц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кум

25.02.2020 09:24

ову ткз скупстину одмах распустит и висе је никад саставит..легло криминала и непотизма..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синдикат

25.02.2020 12:52

Ево прицају о закону о страјку... У ЈП Аквана има синдикат гдје је био пресједники синдиката и цланови пресједниства сви цланови СНСДа... Данас је бивси прwсједник синдиката Акване ради у ЈУ Борик..сеф угоститељства у Аквани био сеф Стакленца који је узело град Бања Лука због великог минуса у пословању кафица Стакленац и наградио га мјестом у Борику ????? И остали цланови су у ЈУ Борик као сто је један наградјен за нерад у Аквани за управника нове дворане Центар...?????итд..итд....само су радили за своје гузове..Цуј пресједник синдиката ...сеф у предузецу и цлан ..сто се казе 3у 1....!!!?????

ОДГОВОРИТЕ