"Било би одлично да се прво испита имовина политичара и тајкуна"

Државни секретар у Министарству правде Радомир Илић рекао је да би било одлично да се Закон о пореклу имовине прво примени на политичаре и тајкуне.

Србија 24.02.2020 | 10:08
"Било би одлично да се прво испита имовина политичара и тајкуна"

Он је навео да од поменутог закона, који је на дневном реду данашњег заседања Скупштине Србије, нико неће бити заштићен.

Илић је за Радио телевизију Србије изјавио да ће се имовина испитивати "на основу плана, анализе ризика коју направи директор Пореске управе", као и да ће се то правити "готово на научној основи".

"Пореска права ће на основу плана, по службеној дужности испитивати, порекло имовине одређених људи", рекао је Илић.

Он је нагласио да је "веома битно и да сваки грађанин може да упери прстом, дакле да поднесе пријаву, јер грађани најбоље знају ко се и на какав начин обогатио" и да тако "усмере државне органе".

Како је рекао, то је "додатна вредност закона".

Према његовим речима, било коме може да буде испитивана имовина ако Пореска управа утврди да у њој "постоји дисбаланс", без обзира да ли је то кеш, рачуни, некретнине, скупе покретне ствари.

"Многи су раније најављивали да ће донети оваква закон, али нису. Показало се сада да за то постоји политичка воља, оличена у Александру Вучићу", рекао је Илић.

(Бета)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ре

24.02.2020 10:01

Посакривали покрадено па сад пред изборе "купују " народ са оваким законом? Имали су времена да оперу додвољно ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

кеш лова

24.02.2020 10:23

Криминалци бурлини и бурле то су обезбједили тако сигурно да само њихови наследници из породица криминални знају гдје су шушке од девиза и некретнине свих криминалаца РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рв

24.02.2020 10:23

Ма не прво треба провеити мене бескућника и моју имовину. Ух ма.. ... .....

ОДГОВОРИТЕ